Bolu ve Düzce'de meydana gelen deprem Zonguldak'ı korkuttu. Zonguldak'ta hissedilen depremin Bolu merkezli olduğu öğrenildi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre Bolu'da bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verdiği bilgilere göre Bolu Yeşilcele merkezli deprem yerin 5.8 kilometre altında gerçekteşti. Saat 00:16'da meydana gelen ve Zonguldak'ta da hissedilen depremin büyüklüğü 4.9 olarak ölçüldü. Bolu'da vatandaşlar sokağa dökülürken, deprem Düzce ve Sakarya'da da hissedildi.

İLK AÇIKLAMA AFAD'DAN...

Depremin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, depremin saat ve şiddeti hakkında bilgi verilirken, 'an itibarıyla' olumsuz bir ihbar almıdğı bilgisi verildi, gelişmelerin takip edilidği bildirildi.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Bolu'deki 4.0 şiddetinde yaşanan depremin ardından artçıları da geliyor. Kandilli Rasathanesi deprem haritasında, 00.26'da 1.9, 00.29'da 2.2 şidditendi meydana geldi. aynı dakikadan saniyeler sonra ise bu kez Yumrukaya mahallesinde 1.8 şiddetinde deprem daha yaşandı. Bu sarsıntıların artçı deprem olabileceği ifade ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi