30 Ağustos Zafer Bayramı Çaycuma'da yoğun katılımla kutlandı. İlk olarak Kaymakam Muharrem Coşgun makamında tebrikleri kabul etti.

Ardından Atatürk Anıtında çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Programa; Kaymakam Muharrem Coşgun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, CHP Zonguldak eski Milletvekillerinden Ali İhsan Köktürk, belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Atatürk anıtına çelenkler Kaymakam Muharrem Coşgun ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar yaparak; "Bugün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun, en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 97'ncı yıl dönümüdür.

Bu zafer Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bu zafer ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak hatta yok etmek isteyen güçler tarafından, yıllar boyunca sinsice hazırlanan planların, o gün için sonuncusu olan sevr paçavrasının yırtılıp atıldığı, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk milletinin, bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda kahraman Türk ordusunun nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı

Türk birlik ve beraberliğinin, kudret ve kabiliyetinin nelere müktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği ve öğretildiği Balkan harbinin hemen ardından gelen birinci dünya harbinde dört yıl gibi uzun bir zaman Avrupa'nın ve dünyanın en büyük devletleriyle savaşarak yorgun düşen bu milletin, 3 yıl 3 ay ve 11 gün gibi uzun bir zaman katlandığı sıkıntıların ve döktüğü kanın bedeli olan, tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.

Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından, Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922'de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür"diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Gizem Öztürk ve Volkan Ceylan tarafından şiirler okundu.

Son olarak Öğretmenevi önünde resepsiyon verildi.

Editör: Pusula Gazetesi