Çatalağzı Termik Santrali'nde (ÇATES)'te taşeron işçilerin kadroya geçme eylemleri yaptıkları için işten çıkartılan 130 kişi işine geri dönmeye hak kazandı.

ÇATES'te taşeron işçiler kadroya geçmek için eylem yaptıkları için işten çıkartılmıştı. İşlerine ÇATES Yönetimi tarafından son verilen işçiler haklarını hukuk yoluyla arayarak mahkemeye başvurmuştu. Avukat Merve Kır öncülüğünde haklarını arayan işçiler mahkemeyi kazanarak işlerine geri dönmenin mutluluğunu yaşadılar.

"TARAFIMIZDAN ÇATES'E BAŞVURU YAPILACAK"

Av. Merve Kır, işçilerin kadroyla birlikte işlerine iade edildiklerini ve kesin karar olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Zonguldak'ta görülen davada yerel mahkemece işçiler işe iade yönünden davaları kazanmışlardı. Ancak mahkemece muvazaa kabul edilmemişti ve taşerona iade kararı verilmişti. Tarafımızdan yapılan temyiz itirazı neticesinde Yargıtay tarafından itirazlarımız kabul edilerek dosya tekrar ele alınarak incelenmiş ve muvazaanın tespiti ile davacı işçilerin ÇATES'in kadrolu işçileri olduğu kabul edildi. Tarafımızdan ÇATES'e başvuru yapılacak."

İşçiler Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ve Merve Kır ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Pusula Gazetesi