Bölgesel Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Kilimli Belediyespor'da 2020-2021 futbol sezonu öncesinde yönetim henüz takımı yönetecek bir teknik adam bulamadı.

Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon Zonguldak'ı 3 takım temsil edecek. Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor. Zonguldak'ı 3 takımın temsil edecek olması futbolseverleri de mutlu etti. Kilimli Belediyespor TFF kararıyla BAL'a çıkmayı başardı.

3 TAKIM ARASINDA EN ACEMİ YÖNETİM KİLİMLİ'DE

Yeni sezon öncesinde Devrek Belediyespor ilk olarak Teknik Direktör olarak takımın başına Savaş Demiral'ı getirerek büyük bir iş başardı. Savaş Demiral ise tanıdığı bildiği, sistemine uyabilecek futbolcularla birlikte Zonguldak'a geliyor.

Bir diğer temsilcimiz Ereğli Belediyespor'da ise yönetim ilk icraat olarak takım teknik heyetini belirledi ve Ercan Yaman ile tekrar anlaşmaya vardı. Yönetim antrenör Ercan Yaman'ın raporu doğrultusunda takım kuracak, transfer görüşmesi yapacak.

TFF kararıyla BAL'a çıkan temsilcimiz Kilimli Belediyespor'a işe işler biraz ters yürüyor. Sarı-siyahlı yönetim teknik heyet sorununu çözüme kavuşturmadan futbolcu transfer etmeye başladı. Yönetim kendi beğendiği, istediği futbolcularla anlaşıyor. Takımın başına da bu futbolcuları tanımayan, hangi futbolcu hangi sistemde daha iyi verim sağlar bilmeyen, teknik adamı takımın başına getirecek gibi görünüyor.

Modern futbolda önce teknik adamla anlaşılır, teknik adamın istediği futbolcular takıma kazandırılır. Artık futbolda Kilimli Belediyespor yönetiminin anlayışı kalmadı. Kilimli'de bazı taraftarlar ise "Takımı yeni sezonda acaba yönetim mi sahaya çıkarıp taktik verecek" esprileri yapmaya başladı.

Bölgesel Amatör Lig'de Zonguldak'ı temsil edecek olan Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor arasındaki yönetim tecrübesi daha henüz ligin çok öncesinde gözler önüne serilmiş oldu.