Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 15'nci Birleşim Toplantısı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, 5302 sayılı il Özel İdaresi kanunun 31. maddesi gereğince stratejik plan ve programlarda yer alan amaç ve hedeflere göre, il özel idaresince hazırlanan 2021 yılı performans programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonunun hazırlamış olduğu 30 sayılı raporlar görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Nebahattin Yılmaz, Ormanlarda kesim yapanların odunları yola bıraktığını ve bu nedenle yolların bozulmasına sebebiyet verdiğini belirterek; "Orman işletmesi kesim yapmakta, kesim yapan vatandaşlar odunları yollarımızın üzerine koyuyor. Bu da yetmezmiş gibi yağmurlu zamanlarda topraklar yola akmaktadır. Yollarımızı bozmamalılar. Kamyonlar haddinden fazla yükleme yapıyor. 20 tonluk araç 40 ton taşıyor yollarımız bozuluyor" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi'de; "Bunu kesimi verdiğimiz vatandaşlar yapıyor. Genel Sekreter yardımcımız bir yazı düzenlesin bir an önce vali beye iletilmelidir" diye konuştu.