Biz de sizler için hazırladığımız 2 Yıllık Üniversite Taban Puanları rehberiyle, 2024’te hangi programlara hangi puan aralıklarıyla yerleşebileceğinizi kolayca anlayabilir, böylece üniversite tercihlerinizi daha sağlam bir bilgi temeli üzerinden yapabilirsiniz.

Kurban Bağışı İle Toplumsal Dayanışma Nasıl Artırılır? Kurban Bağışı İle Toplumsal Dayanışma Nasıl Artırılır?

Üniversite Taban Puanları 2024 Nedir?

Taban puan, üniversite bölümlerine yerleşmek için adayların ulaşması gereken minimum puanı ifade eder. Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçlarına göre güncellenir. Bir bölümün taban puanı, o bölüm için yerleştirme sürecinin sonunda kabul edilen en düşük puanlı adayın puanıdır; bu nedenle, o bölüme girmek isteyen bir adayın, bu puanın üzerinde bir puan elde etmesi şarttır. Güncel üniversite taban puanları 2024 için tıklayınız.

Üniversite adayları, hedefledikleri bölümün geçmiş yıllardaki taban puanlarına bakarak, yaklaşık bir değerlendirme yapabilirler. Ancak, bu puanlar her yıl farklılık gösterebilir, bu yüzden sadece bir rehber olarak kullanılmalıdır. Geçmiş yılların puanları ve sıralamaları incelenirken, gelecek yıl için puanların yükselebileceği veya düşebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Taban puanlarındaki değişiklikler, sınavın zorluk derecesi, adayların performansı, kontenjan değişiklikleri ve sınava katılan aday sayısındaki artış veya azalış gibi faktörlerden etkilenebilir. 4 yıllık üniversite taban puanları için tıklayınız.

2 Yıllık Üniversite Taban Puanları Nelerdir?

Adayların, üniversite tercihlerinde 2 yıllık (ön lisans) bölümleri tercih edebilmesi için YKS’de TYT sınavına girerek ilgili şartları sağlaması ve TYT puanının hesaplanması gerekmektedir. Puanı hesaplanan adaylar, ön lisans bölümlerini tercih listelerine ekleyebilirler.

Tercih yaparken, yerleştirme puanınıza en uygun olan programları listeye almanız, üniversite yerleştirmelerinde başarılı olmanız için önemlidir. Bu nedenle, tercih etmeyi düşündüğünüz programların güncel taban puanlarını kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

2 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarına, gerçek sınava en yakın sonuçları veren ÜniversiteGO’dan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi