Türk Patent ve Marka Kurumunca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün himayesinde "1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması" düzenlendi.

Açılış konuşmalarını Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün yaptığı toplantıda, Uşak tarhanası, İzmir lokması ve Mersin tantunisi için coğrafi işaret tescili yaptıran kuruluşlara tescil belgeleri verildi.

Coğrafi işaretli ürünlerin de teşhir edildiği 1. Ulusal Coğrafi İşaretli Ürünler Buluşması'nda Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nı Genel Sekreteri Alper Püren ve Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar temsil etti. Çaycuma manda yoğurdunun da tanıtıldığı standı ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'ye manda yoğurdu ikram edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarsık birincisi düzenlenen Ulusal Coğrafi İşaretli Ürünler Buluşması'nda Çaycuma manda yoğurdunu tanıttık diyerek coğrafi işaretlere konu olan ürünlerin, benzerlerinden daha pahalı ve katma değeri daha yüksek olduğuna dikkati çekti ve şunları söyledi; "Manda yoğurdumuzun coğrafi işaret olması için başvurumuz hazırdır. Şu aşamada gerekli tahliller yapılmaktadır. Bu tahlil sonuçları ve raporlar alındıktan sonra "Çaycuma Manda Yoğurdu" için resmi başvurumuz hemen yapılacaktır. Böylece yöresel ürün tescili de yaptırılmış oluyor ve hem Çaycuma'mızın turizm açısından tanıtımını yapmış oluyoruz hem de manda yoğurdunun raflarda daha çok yer bulması ile üreticilerimize de önemli bir avantaj kazandırıyoruz. Bir sonraki tören de tescil belgemizi almış olacağız, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum".

Editör: Pusula Gazetesi