Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alınan aralarında Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya ve Devrek İlçe Nüfus Müdürü Yalçın Ö., ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi eski Müdürü Mehmet Hamzaçebi’nin de bulunduğu biri bayan 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda ele geçirilen cep telefonu, bilgisayar kasası, belge ve dökümanlar delil torbaları ve çuvallarla adliyeye getirildi.

Gece geç saatlere kadar devam eden mahkeme sonucunda aralarında Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya ve Devrek İlçe Nüfus Müdürü Yalçın Ö., ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi eski Müdürü Mehmet Hamzaçebi’nin de bulunduğu biri bayan 13 kişi tutuklandı.

FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Adliye’ye getirildiler. Cumhuriyet Savcılığı'nda işlemleri tamamlanan ve mahkemeye sevk edilen 1'i kadın 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüpheliler, Beycuma F Tipi Cezaevi'ne getirildi.
Editör: Pusula Gazetesi