Zonguldak Çaycuma'da geleneksel olarak düzenlenen Uçurtma Şenliği’nin 18’ncisi, 26 Mayıs 2024 Pazar günü yapılacak. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin geleneksel hale getirdiği ve Çaycuma Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen şenlik, Yaşam Park yanındaki yeşil alanda saat 11.00’de başlayacak.

MEHMET GÜLER KİTAPLARINI İMZALAYACAK

Çocuk edebiyatı yazarlarından Mehmet Güler’in çocuklarla söyleşi yapıp kitaplarını imzalayacağı şenlikte, “en yükseğe çıkan uçurtma”, “en özgün yapımlı (kendi yaptıkları) uçurtma” ve “yardım almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarışmacı” kategorilerinde yarışma yapılacak. Katılımcılar yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla da katılabilecekler.

ATÖLYELER VE OYUN ETKİNLİKLERİ

Şenlik alanında tasarım ve mask sanatçısı, eğitimci Mehmet Türkçelik ile ‘Denizden Gelenler, Elimizden Gelenler Atölyesi’, seramik sanatçısı Gizem Canlı ile ‘Elde Çamur Şekillendirme Atölyesi’, karikatürist Kürşat Coşgun ile ‘Karikatür Atölyesi’, karikatürist Mete Arif Tokmak ile ‘Resim ve Uçurtma Boyama Atölyesi’ kurulacak. Drama lideri Fahri Bozbaş ve Bingül Öz ile ‘Drama ve Oyun Etkinliği’ gerçekleştirilecek. Çaycuma Belediyesi Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu şenlik alanında çeşitli ekinlikler yapacak.

ÇOCUK ŞARKILARI KONSERİ VE KARİKATÜR SERGİSİ

Şenlik alanında Masal Kahramanım Çocuk Grubu Çocuk Şarkıları Konseri verecek. Karikatürist Paylaş Kiraz karikatür sergisi açacak.

ÇOCUKLARA KİTAP, MADALYA, DONDURMA VE ŞAPKA

Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya, kitap ve Eğitim Sen Genel Merkezinin çocuklara yönelik olarak çıkardığı Güneş Çocuk dergisi verilecek. Kayıt olan tüm çocuklara ise Mehmet Güler imzalı kitap, anı madalyası, dondurma ve şapka ücretsiz verilecek. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ve çocuklara yönelik çeşitli stantların açılacağı uçurtma şenliğine çocuk, genç ve yaşlı herkes davet edildi. 

CHP'de seçim bitti: Avukat Çiler Girgin Başoğlu başkan seçildi CHP'de seçim bitti: Avukat Çiler Girgin Başoğlu başkan seçildi

Muhabir: Yeliz Alagöz