Türkiye Belediyeler Birliği'ne girerek belediye hizmetlerinde birçok konuda destek alacaklarını ve parti ayrımı yapmadan bütün belediyelere yardım edeceklerini ifade eden Tahsin Erdem "Bir realiteyi de ortaya koymak lazım tabii ki. Borcu olan belediyeler öncelikli olacak. Onun için ne yapacağız? Gökten para yağmayacak. Ekonomimizin, memleketlimizin durumunu da biliyoruz" diye konuştu. 

Afrika ve Suriye’den geliyor: 2 gün kalacak Afrika ve Suriye’den geliyor: 2 gün kalacak

Tahsin Erdem'in açıklaması şöyle:
"Bir seçim olacak, encümene girme niyetindeyim. Bu sadece bir Cumhuriyet Halk Partisi'ne fayda sağlayacak bir konu değil. Batı Karadeniz'deki bizlere en yakın iller neresiyse hepsine bir fayda sağlayacak. O anlamda Belediyeler Birliği'nin bütün belediyelere katkısının olması, -ihtiyaçlara göre- çok önemli.  Çok borçlu belediyeler var. Tıpkı bizim belediyemizin olduğu gibi. 
Diğer vilayetlerimiz için de hakeza elimizden gelenin en iyisini yapacağız. O anlamda hiçbir siyasi parti ayrımı yapmayacağız. Bunu samimiyetle söylüyorum, yürekten söylüyorum. Yeter ki bizim bölgemiz olsun. Tabii ki borcu daha fazla olan belediyeler öncelikli olacak. Yani tıpkı bizim belediyemiz gibi. Mesela Kozlu gibi… Nüfusa oranladığın zaman, siyaseten bunu söylemiyorum; ciddi bir borç var. Buraların ağlama yeri olmadığını da biliyorum. Bir realiteyi de ortaya koymak lazım tabii ki. Onun için ne yapacağız? Gökten para yağmayacak. Ekonomimizin, memleketlimizin durumunu da biliyoruz. O anlamda biz israf önleyiciyiz. Bir yandan da o israfı önlediğimiz kaynaklardan da yeni Zonguldak'ımıza hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız arkadaşlar." 
 

Muhabir: Öznur Güneş