Onu da kestiler! Çok yazık oldu! Onu da kestiler! Çok yazık oldu!

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü İşletmeciliğini yıllardır farklı şirketlerle yapan ve her ihaleye farklı bir firma ile katılan Elmas TV Genel Müdürü Akın Kavi’nin sahibi, ortağı, yöneticisi olduğu ve temsil yetkisi taşıdığı şirketlerin Zonguldak Belediyesi’ne yaklaşım 15 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı. 
Pusula’nın edindiği bilgiye göre geçen yıl  (03 Nisan 2023 tarihi itibariyle Elmas TV Genel Müdürü Akın Kavi’nin sahibi, ortağı, yöneticisi olduğu ve temsil yetkisi taşıdığı şirketlerin Zonguldak Belediyesi’ne borçları şöyle:
Baran Temizlik Personel: 1 milyon 168 bin 964 TL ana para 7 milyon 955 bin 486 TL faiz, 9 milyon 124 bin 450 TL toplam borç. 
Artur İnsan Kaynakları: 1 milyon 87 bin 368 TL ana para 1 milyon 703 bin 932 TL faiz, 2 milyon 791 bin 301 TL toplam borç.
Atıl İnsan Kaynakları: 444 bin 741 TL ana para 262 bin 713 TL faiz, 707 bin 455 TL toplam borç.
Bu borçlara bir yıllık faiz işletildiğinde toplam rakamın 15 milyonun üzerinde olduğu belirtiliyor. 
Aktın Kavi’nin borçlu olan şirketinin üzerinde mal varlığı bırakmadığı ortaya çıktı. 
Mal varlığı olan şirketin de borçu çıktı.
Bir şirketine ise kayyum atandı. 
Zonguldak Belediyesi’ne yaklaşık 15 milyon lira borcu bulunan Akın Kavi, sürekli şirket değiştirerek, kendi adına iş yapmayarak bu borçları ödemekten kurtulmaya çalıştığı öğrenildi.
İşin ilginç yanı, bu şirketlerin muhasebesini ise Mali Müşavir Tahsin Erdem tutuyordu. Tahsin Erdem, Zonguldak Belediye Başkanı seçildi. Belediyenin borçlarını açıklayan Tahsin Erdem, belediyenin alacaklarının da peşine düşmesi gerekiyor. Zonguldak Belediyesi’nin en büyük alacağı ise Tahsin Erdem’in yıllardır mükellefi olan Akın Kavi’de. Tahsin Erdem, Akın Kavi adına Zonguldak Belediyesi’ne dava açan Avukat Ali Kahraman’ı belediyeye danışman olarak aldı. 
Şirketleri yakınlarının üzerine açan Akın Kavi’nin son olarak Elmas TV’yi eşi Serap Kavi’nin üzerine yaptığı öğrenildi.
Elmas TV adına Çetin Koroş’a verilen 600 bin liralık bir çekin elden elde dolaştığı, ödemenin sürekli ertelendiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi