Eski Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tahsin Erdem'i ziyaret etti Eski Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tahsin Erdem'i ziyaret etti

Zonguldak İl Müftülüğü'nden 18 Mart’ta emekli olan imam Nabi Ayyıldız, sosyal medya hesabından İl Müftüsü Aşır Durgun'a yönelik paylaşımlar yapmıştı. Gelen tepkiler üzerine bu paylaşımı silen Nabi Ayyıldız, bu kez hem Müftü hem de Müftü Yardımcısına saydırdı. 
İmam Nabi Ayyıldız, İl Müftüsü Aşır Durgun'un kendisine haksızlık yaptığını iddia ederek "Allah belasını versin. Hakkım haram zıkkım olsun. Ahirette hesaplaşacağız" paylaşımından 2 gün sonra pişman olmuş, Ramazan ayı olması nedeniyle paylaşımı kaldırdığını söylemişti. 
Paylaşımları sosyal medyadan silmesinin ardından yeniden paylaşımda bulunan Nabi Ayyıldız, İl Müftüsü Aşır Durgun’a ‘zat’ diye hitap ederken, hakkını helal etmediğini söylerken Müftü Yardımcısını hedef aldı. 
Nabi Ayyıldız’ın paylaşımı şöyle: “Zonguldak’ta dini otoritenin en başındaki zata bir nezaket ziyareti yapıyorlar. Konu benden açılmış. Zat demiş ki, ‘Bir imam çıkmış bana hakkını helal etmemiş’ demiş. Sonrada ‘ben onun yemeğini yemedim, çayını içmedim. Bende ne hakki olacak ki’ demiş. Halbuki bizim yemeğimizi de yedi, çayımızı da içti. Ben yemeği içmeyi helal ettim. Bize yapılan adaletsizlik, haksızlık, adam kayırma işini haram ettim. Yaptığım paylaşımlarımda birçok meslektaşım aradı. ‘Allah senden razı olsun bizim hissiyatımıza tercüman oldun’ dediler. Oysa o zatın yaptığı haksızlık, adaletsizlik sadece bana yapılmamış. Başka meslektaşlarımıza da yapılmış. Onlarda haklarını haram etmişler. Ramazan ayına hürmeten açıklamalarımı bayramdan sonra yapacağım. Diyanet İşleri Başkanlığına kadar müracaatımı bir dosya halinde ve delilleriyle ortaya koyup yapacağım ve yardımcısını da unutmadım bu arada.”

78177Ec6 A514 48A3 9B46 93413Fb4A0A5

Kaynak: Haber Merkezi