Minik öğrenciler çöp toplayıp sokak hayvanlarını besledi Minik öğrenciler çöp toplayıp sokak hayvanlarını besledi

Vatandaşlar; Özel Halk Otobüslerinin ücretsiz kartları iptal edilmesinin CHP'li Belediyeye eksi yazacağını ifade ettiler.
Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri'nin yüklenici firması S.S. Koztaş Kooperatifi, artan maliyetler nedeniyle gelirlerin giderleri karşılamadığını gerekçe göstererek 13 Mayıs’tan itibaren 65 yaş üzeri ve engellilere ücretsiz taşıma yapmayacağını duyurdu.
Özel Halk Otobüslerinin 65 yaş ve engellilere verdiği ücretsiz kartları iptal etmesi halk tarafından tepkiyle karşılandı. Yeni seçilen CHP'li Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci'nin halk otobüsleri ile ilgili açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Koztaş'tan yapılan açıklama şöyleydi: “Yakıt, SSK, trafik sigortası, kasko, yedek parça, çalışan personellerimizin maaşları, bakım ve onarım bedelleri gibi birçok kalemdeki yüksek orandaki artış sebebiyle gelirimiz giderlerimizi karşılayamamaktadır. 
Kozlu Belediyesinin Kooperatifimize sağladığı gelir desteğini kesmesi ve en önemlisi ücretsiz taşıdığımız yolcular için (65 yaş üzeri ücretsiz ve engelli gibi) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından aylık yatan ücreti Kozlu Belediyesi kendisine gelir kaydettiğinden dolayı 13.05. 2024 Pazartesi’den itibaren araçlarımızda Şehit ve Gazi yakınları hariç ücretsiz taşıma yapılmayacaktır. Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.”


 

Muhabir: Öznur Güneş