Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı'nın düzenlediği programda 9 tekerlekli sandalye dağıtıldı. 

Programa; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve eşi Hande Erdem, Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmenköse, Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas, engelli derneklerinin üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Dernek Başkanı Hüseyin Şirin "İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtımı törenimiz olacak. Bu etkinliğimize teşrif eden başta sayın valimize ve eşine, belediye başkanımıza ve eşine ve diğer bütün kurum müdürlerimize, sivil toplum örgütlerine, tüm engelli camiam adına teşekkür ediyorum. Bizlerin her zaman yanımızda olduklarını bugünkü yaklaşımlarından daha iyi anladık. İnşallah bundan sonraki günlerde karşılıklı diyaloglarla engellilerin sorunlarının çözümünde; hem belediye başkanımızdan hem sayın valimizden aldığımız desteklerin devam edeceğinden en ufak bir endişem yok. Tekrar kendilerine camiam adına teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem ise 
"Özel bir ayrımcılık değil ama pozitif anlamda bir ayrımcılığı hak ediyorlar. Günlük hayatta toplumsal olaylarda, her yerde, her alanda sosyal alanda ayrılmamak lazım. Engelsiz bir yaşamı onlar bunu hak ediyoruz. Onun için yerel yönetimlerden bizlere belediyecilik anlamında her ne düşüyorsa her daim onların hayatını kolaylaştırıp,her amaç için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda iş birliğine her daim hazır desteğimiz sonuna kadar devam edecek" konuşmasını yaptı. 

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, tekerlekli sandalye dağıtımı etkinliğinde "10-16 Mayıs Engelliler haftası kutlu olsun. Engelliler Derneklerimiz başkanlarımız yöneticilerimiz engellilerimiz engellilerin aileleriyle biraya geldik. Onların dertlerini sorunlarını dinledik. Genel olarak bilenen takip edilen dertleri sorunları olabiliyor. Onları dinledik. Bu hafta içerisinde yapılacak etkinlikler çok önemli. Engelli olmak engelli ailesi olmak gerçekten zor. Onların tek bir isteği var. Herkes gibi işine gücüne bakmak. Toplumun görevi hepimizin görevi" diye konuştu. 

Zonguldak Valiliği açıkladı: İzinsiz kesildi, adli süreç başlatıldı Zonguldak Valiliği açıkladı: İzinsiz kesildi, adli süreç başlatıldı

Protokole yapılan yiyecek ikramlarının ardından tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. 

Muhabir: Öznur Güneş