Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı açıklamasında, “1 Mayıs, 135 yıldır, tüm dünyada, tüm emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanıyor. Bugün dünyanın her yerinde emekçiler meydanlara çıkıp demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa, kardeşliğe dair umut ve taleplerini dile getiriyor; haklarına yönelen politikaları protesto ediyor. Ülkemizde uzun zamandır yasak olan 1 Mayıs, 2009 yılından itibaren, ‘Emek ve Dayanışa Günü’ olarak kutlanıyor. Türkiye’de emekçiler, 2024 1 Mayıs’ını bir türlü önlenemeyen hayat pahalılığının yarattığı derin yoksullaşma içinde karşılıyor. Buna bir de ülke yönetiminin hak, hukuk tanımaz otoriter eğilimi de eklenince 1 Mayıs Türk emekçileri için daha fazla anlam taşıyor.” dedi.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRİLEMİYOR

Çalışma yaşamının sorunlarla dolu olduğunu söyleyen Başkan Kantarcı, “Ülkede uygulanan ekonomik politikaların faturası çalışma hayatının tüm aktörlerine kesiliyor. Yoğun işsizliğin yaşandığı Türkiye’de, birçok sektörün işgücü ihtiyacının karşılanmasında sorunlar yaşanıyor. Ülkede oluşan ve alın teri döküp, emeği ile geçinmeyi itibarsızlaştıran kültürel iklime, mesleki eğitim alanında yapılan yanlışlar da eklenince, nitelikli işgücü yetiştirilemiyor. Bu durum ürün ve hizmet kalitesini, ücret düzeyini, teknik ve sektörel gelişimi de olumsuz etkiliyor. Anlamsız yasaklara sahne olan 1 Mayıs, bir türlü, bu sorunların tartışıldığı bir platform haline dönüşemiyor.” dedi.

EMEKÇİLERİN ALANA SOKULMAMASI ANTİDEMOKRATİK BİR UYGULAMADIR

Anayasa Mahkemesi kararına karşın Taksim yasağını da eleştiren Kantarcı, açıklamalarını, “Anayasa Mahkemesinin 1 Mayıs kutlamalarında uygulanan Taksim yasağını ‘hak ihlali’ sayan kararı ortadayken, emekçilerin, kendileri için simge değeri olan alana sokulmaması antidemokratik bir uygulamadır. Ülkeyi yönetenlerin hak, hukuk tanımaz bu tavrı, yalnızca demokratikleşme değil ekonomik istikrarın sağlanmasında da sorunlar yaratmaktadır. Ülkemizin bu anlamsızlıklardan kurtulup gerçek bir hukuk devletine dönüşeceğine inanıyor, her alanda sağlıklı bir şekilde gelişip çağı yakalamamızın ancak bu şekilde mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta gece gündüz demeden, vatandaşlarımıza hizmet edip örnek bir kenti ortaya çıkaran Çaycuma Belediyesi çalışanları olmak üzere tüm emekçilerin emek ve dayanışma gününü kutluyorum.” diyerek tamamladı.

Muhtar görevden alındı: Yeniden seçim yapılacak Muhtar görevden alındı: Yeniden seçim yapılacak

Kaynak: Haber Merkezi