Seçim öncesinden beri Kamil Altun ve Mesut Şalvarcıoğlu arasında sürtüşmeler yaşandığını ifade eden Yavuz Erkmen "Ben konuyu Vali beye ilettim. Kaymakam Bey'le konuştum. Kilimli'deki tansiyonun yükselmemesi lazım" dedi. 

Yavuz Erkmen Kilimli'de yaşanan kavga ile ilgili şunları söyledi:
"Kendim bizzat şu anda görüşmedim. Ama bildiğim kadarıyla ve şu ana kadar gözlemlediğim kadarıylada  seçim öncesinden başlayan, seçim günü dahil ve bugüne kadar yansıyan Kilimli’de bir gerilim var. 
Özellikle seçim olduktan sonra aslında bunların hepsinin geride bırakılması gerekiyordu. 
Fakat seçimden sonra bizim Mesut arkadaşımızın olsun veya oradaki bazı esnafların olsun bizlere bir takım müracaatları oldu.  Belediye  aşkanı’nın kasıtlı olarak insanları mağdur ettiği, ceza kestiği, mesela 30 yıldır simitçilik yapan kişiye sen burada artık bundan sonra yapamayacaksın dediği veya kaldırımları işgal ettiniz diye insanlara ceza kesildiği yönünde şikayetler geliyor.
Halbuki oradaki büyük marketler yolun kaldırımın tamamını işgal ettiği halde onlara bir şey yapılmadığını,  dolayısıyla görevini kötüye kullandığını ve kasıtlı olarak kendisine oy vermeyenlerin mağdur edildiği yönünde. Gerek Mesut arkadaşımız, gerekse oradaki vatandaşlar ellerindeki belgelerle bize gelerek söylediler. Ben konuyu vali beye ilettim. Oradaki Kilimli’deki duyarlılığı takip edilmesini, oraya gözlemci olunmasını. Kaymakam Bey'le konuştum. Kaymakam Bey bazılerini çağırdı, dinledi sağ olsun. Yani oradaki tansiyonun yükselmemesi lazım. Yani seçim geride kaldı. Seçim sonrasında artık insanların birbiriyle tekrar yaşamayı ve huzur içinde yaşamayı hep birlikte sağlaması gerekiyor. Bunda da tabii özellikle şu anda makam sahibi olarak belediye başkanı arkadaşımıza daha çok görev düşüyor. 

Maden işçisi alınacak Maden işçisi alınacak

Tabii ki görevini yapacaktır, seçilmiştir, insanlar karar vermiştir. Ondan dolayı kimse bir şey diyemez. 

Ama yapmış olduğu bir takım icraatlarda ayrımcılık yaptığına dair kamuoyunda bir kanaatin oluşmaması gerekiyor. Yani bu oluştuğu takdirde bu sefer insanlar bir tepki gösteriyor. Bu tepki de Allah göstermesin yarın öbür gün daha farklı noktalara gider. Onun için herkesin duyarlı olması, sağduyulu olması gerekiyor." 
 

Muhabir: Öznur Güneş