2008 yılında Atletizm Antrenörü İhsan Özden tarafından keşfedilen ve Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yağmur-çamur, soğuk-sıcak demeden haftanın 6 günü sıkı tempo ile birlikte çalışarak kısa sürede İhsan Özden'in geliştirdiği Milli Gülleci Emel Dereli aradan geçen 13 yıl içinde çok büyük değişimler yaşadı, başarılar elde etti.

Karabük Yenice'de doğup Zonguldak'ta Gazi Ortaokulu'nun ardından Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitimini tamamlayan Emel Dereli okullararası müsabakalarda da çok sayıda madalya kazandı.

İhsan Özden'in büyük umutlarla yetiştirdiği Emel Dereli önce Milli takıma seçildi, ardından hem Milli forma ile hem de kulüpler bazında rekorlar kırarak sayısız şampiyonluklar ve madalyalar kazandı.

Aradan geçen süre zarfından antrenör İhsan Özden ile yolları ayrılan Emel Dereli Fenerbahçe'nin ardından şimdi de ENKA Spor Kulübü adına yarışıyor.

ROMANYA'TA TARİH YAZDI, TOKYO OLİMPİYATLARI KOTASI KAZANDI

Zonguldak'ta başladığı Gülle sporunda geçtiğimiz hafta Romanya'da düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası 1.Lig7de Kadınlar Gülle atmada 18.50 cm'lik derecesiyle zirve yapan Emel Dereli bu derecesiyle 28 gün sonra Temmuz ayında Tokyo'da düzenlenecek olan 2020 Olimpiyat Oyunlarında Türkiye'yi temsil edecek.

25 yaşındaki Emel Dereli için Zonguldak'ta başlayan macera Tokyo'ya kadar uzanan bir hikaye ve başarı dolu bir yol oldu.