Zonguldak Basket Spor kulübü resmen kuruldu. Kulüp başkanlığını Zonguldaklı genç iş insanı ve sporsever Selçuk Şeker'in yaptığı Zonguldak Basket Spor kulübü, yönetici ve üye kadrosunda çok sayıda tanıdık isim bulunduruyor. Şeker, amaçlarının Zonguldak'ta basketbola bir hareket ve heyecan getirmek, yetiştirici kulüp özelliğinden ayrılmayarak, üst seviyelere genç yetenekler yetiştirmek olduğunu belirtti.

ÖZGÜVENLİ, DUYARLI BİREYLER YETİŞECEK

2008-2016 yaş aralığındaki sporcuların yer aldığı Zonguldak Basket Spor Kulübü, alt yapı faaliyetlerinde, basketbol dirillerinin yanı sıra fonksiyonel antrenmanlar ve atletizm çalışmalarına ağırlık veriyor. Kulüp, sporcularının sorumluluk bilinci gelişmiş, sporu seven, özgüvenli, topluma karşı duyarlı bireyler olmalarını hedefliyor. Bu hedefler doğrultusunda geleceğin basketbol yıldızlarını, günümüzün gerektirdiği en güncel antrenman metotları ile eğitiyor. Kendisini yetiştirici kulüp olarak tanımlayan Zonguldak Basket, Türkiye'nin en iyi altyapı kulüplerine transfer olabilme imkanını da sporcularına sunuyor.

ŞELÇUK ŞEKER: "İLBER AYSEL GURURUMUZ OLDU"

Selçuk Şeker sözlerine şöyle devam etti: "Bu hedefler doğrultusunda, bünyemizden yetişen, gelişen sporcumuz, gururumuz İlber Aysel, altyapımızdan Darüşşafaka altyapısına transfer olduktan sonra çeşitli yaş kategorilerinde kendisini kanıtladı ve şuan U16 takımı ile müsabakalara çıkmakta."

CÜNEYT AYSEL; "BAŞARILAR BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ"

Kulüp antrenörlerinden, aynı zamanda Zonguldak'ta bireysel ve fonksiyonel antrenmanlar ile ilgili yaptığı başarılı çalışmalar ile tanınan Cüneyt Aysel, "En büyük yaş kategorimiz olan U14 yaş grubu, Erkekler Basketbol Ligi İl Şampiyonu olarak Zonguldak'ı Kırıkkale'de güzel bir şekilde temsil etti. Çok yetenekli oyuncularımız var. Geleceğe dair umut vaad ediyorlar. Zonguldak İl Karmasına seçilen 4 oyuncumuz, Zonguldak'ı başarılı bir şekilde Zonguldak İl karmasında da temsil etti ve Zonguldak takımının finallere kalmasında büyük pay sahibi oldular. Bu başarılar bizim için gurur verici. Sporun birleştirici gücünden yararlanmak istiyoruz. Zonguldak'taki sporcu gençlerin de basketbolla iç içe olması için gayret sarf ediyoruz. Çalışmalarımıza ilk günkü motivasyonumuzla devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda, bizlerden desteklerini esirgemeyen velilerimize ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'e teşekkür ediyoruz."

SELÇUK ŞEKER: "BASKETBOLU ÇOCUKLARA SEVDİRMEYİ HEDEFLEDİK"

Zonguldak Basket'in Zonguldak'ta basketbolun lokomotifi olduğunu vurgulayan Kulüp Başkanı Selçuk Şeker: "Antrenörlerimiz Cüneyt Aysel ve Utku Duman, Zonguldak'ta spor alanında branşlarında kendilerini kanıtlamış, başarılı kişiler, aynı zamanda basketbolun şehrimizde gelişimi adına güzel çalışmalar yapıyorlar. Biz kulüp olarak öncelikle basketbolu çocuklara sevdirmeyi hedefledik. Sporla büyüyen çocukların ne kadar önemli özellikleri kendine kattığını farkındayız. Çalışmalarımıza yön verirken burası küçük şehir burada bu çalışma, bu organizasyon olur mu diye hiç düşünmedik. Özellikle Cüneyt koç İstanbul'daki alt yapı faaliyetlerini yakından takip ediyor. Neden buradaki sporcularımız bu olanaklardan faydalanmasın? Biz çalışmalarımızı şekillendirirken sporcularımızı odak noktasında tutuyoruz" dedi.

Şeker, basketbol adına önemli antrenörler ile danışmanlık konusunda ortak çalışmak için görüştüklerini belirterek, bu kişileri önümüzdeki günlerde şehrimize getireceklerinin müjdesini vererek sözlerini sonlandırdı.