Birinci Amatör Küme Çaycuma Grubu'nda Saltukovaspor ile Veliköyüspor arasındaki 16 Ocak 2022 tarihinde 13.00'da oynanması gereken maçta Veliköyüspor'un maç listelerini 5 dakika geç verdiği gerekçesiyle maçın hakemi Yunus Karaçengel maçı iptal ettiğini açıklamış ve maç oynanmamıştı.

Veliköyüspor yönetimi ise olaya büyük tepki göstermiş ve konu hakkında yetkililerden açıklama beklediklerini ifade etmişlerdi.

TFFHGD ZONGULDAK ŞUBESİ, VELİKÖYÜSPOR'A VERDİĞİ YANIT ŞÖYLE:

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu'nun konu hakkında akşam geç saatlerde bir açıklama yayınladı. TFFHGD Zonguldak Şubesi'nin yaptığı açıklama şöyle: "Veliköyüspor Kulübü'nün bugün kü basın açıklamasına istinaden Spor Kamu Oyuna Saygı ile Duyurulur;

1.Amatör Küme Çaycuma Grubu'nda Bugün Saat 13:00'da Saltukova Sahasında oynanması gereken Saltukovaspor-Veliköyüspor müsabakasında, Veliköyspor Kulübünün talimatlarda belirtilen süre içerisinde esame listelerini müsabaka Hakemimize teslim edilememesi neticesinde tatil edilmiştir. Hakemlerimizin ve Kulüplerimizin Türkiye Futbol Federasyonunun, Futbol Müsabaka Talimatına uyma zorunluluğu vardır. Türkiye Futbol Federasyonu, Futbol Müsabaka Talimatının 14'e 2'nci Maddesine göre Müsabaka başlamadan önce, müsabakada yer alacak isim listesinin imzalanarak hakeme ibraz edilmesi zorunludur. Talimatta da açık olmak üzere; Veliköyspor Kulübü belirtilen zaman içerisinde yapmakla yükümlü olduğu talimatı yerine getirememiştir. Hakemimizden de aldığımız bilgiye göre; Müsabakanın başlama saati olan 13:00'da Veliköyspor Kulüp Yöneticisi İl Hakemimiz Yunus Karaçengel tarafından son kez uyarılmılmış ve 5 Dakika daha ek süre tanınmıştır. Ama malesef belirtilen süre içerisinde de esame listesi Hakem triomuza beyan edilememiştir. Hakem oyun kurallarını uygulamakla yetkili kişidir. Oyundaki kuralların herhangi bir şekilde ihlalinde veya diğer bir sebepten gerekli görür ise, oyunu durdurur, geçici olarak erteler veya tatil etmekle yetkilidir. Hakemimiz de talimatları yerine getirmiş ve olay raporunu tutmuştur.

Tüm Hakemlerimiz her takıma karşı aynı tutumu göstermekte ve aynı kuralları uygulamaktadır. Hakemlerimiz bugün kü müsabakalara, İlimizde ki Hava şartlarının olumsuzluğunun bilinci ile hazırlanmıştırlar. Saat çizelgesinde bir aksilik olmaması ve müsabakaların seyrinde ve saatin de başlaması için gereken özeni göstermişlerdir. Bu titizliği Veliköyspor Kulübünün de göstermesi gerekirdi. Hava muhalefeti dolayısı ile geç kalma v.b. bir durumla karşılaşmaları halinde Futbol İl Tertip Kuruluna bilgi vermeleri gerekirdi. Bu kural sadece Çaycuma ilçemizin güzide Kulübü Veliköyspor Kulübü için değil, tüm Kulüplerimiz için geçerlidir.

Bahsi geçen olay neticesinde ilgili kararı Futbol İl Tertip Kurulumuzca verilecektir.

Zonguldak Futbolumuzun önemli Kulüplerinden olan Veliköyspor Kulübüne bundan sonra ki müsabakarında başarılar diler, spor kamuoyuna saygı ile duyurulur'

NE OLMUŞTU:

"Birinci Amatör Küme Çaycuma Grubu'nda Saltukovaspor ile Veliköyüspor arasındaki maç listelerin 5 dakika geç verilmesi nedeniyle hakem tarafından iptal edildi.

Maçın hakemi Yunus Karaçengel, yardımcıları ise Yasin Başkaya ve Umut Gedik. Maçın gözlemcisi ise Yücel Öner.

Oyuncularının yoğun kar yağışı nedeniyle zor şartlar altında müsabakanın oynanacağı Saltukova Sahası'na ulaştıklarını belirten Veliköyü Spor Yönetimi, hakemin iptal kararına tepki gösterdi.

Takımların mağdur edildiğini belirten Veliköyü Spor Yönetimi, "Maç başlama saati 13:00 idi. Malum hava şartlarından dolayı Veliköyüspor maça 12:30'da sahaya gelebildi. Takım listesini saat 13:01'de teslim edebildi. Maçın hakemine mazeret bildirilmesine ve malum hava şartlarından dolayı takım listesinin geciktiğinin söylenmesine rağmen maçı oynatmayarak takımları mağdur etti. Yani sahada yoğun kar yağışı olsa ve maç hava koşulları nedeniyle iptal edilse anlayışla karşılayacağız. Oyuncularımız farklı köylerden bir metreyi geçen karlı yollardan zor koşullarla maç için sahaya ulaştı. Ancak hakem kardeşimiz maçı listeler 5 dakika geç verildi diye maçı iptal etti. Burada verilmiş bir emek var, her iki takım da zor şartlarla ulaşım sağladı. Saha iyi, hava iyi maçı neden iptal ediyorsun? Bu hava koşullarında sahaya ulaşan 2 takımı da tebrik etmen gerekirken maçı iptal etmek mantıklı mıdır?" diye sordu."