Zonguldak'ta, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Banka, PTT, Noter, AVM ve Elektrik-Su-Doğalgaz abonelik ve tahsilat işlemlerine yönelik hizmet veren kuruluşlara ait binalara girişlerde vatandaşlara HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapılacak. Ayrıca, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara kısıtlama getirildi.
Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: "İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 09.10.2020 tarihinde almış olduğu kararlar gereğince:
1. İlimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşları, Banka, PTT, Noter, AVM ve Elektrik-Su-Doğalgaz abonelik ve tahsilat işlemlerine yönelik hizmet veren kuruluşlara ait binalara girişlerde vatandaşlara HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması yapılacaktır.
2. İlimiz tüm özel ve kamu hastanelerinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız, hastane ziyaretlerine ve refakatçi olarak kabul edilmeyecektir.
3. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın; AVM, market, semt pazarı, pazar yeri vb. toplu alışveriş mekanlarını 16.30-18.30 saatleri arasında zorunlu kalmadıkça kullanmamaları önerilecektir.
4. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın
07.30-0930 ile 16.30-18.30 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını zorunlu kalmadıkça kullanmamaları önerilecektir.

5-Çalışan personel sayısı 50 (elli) ve üzeri olan fabrika ve işletmelere girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacaktır.

  1. İlimizde toplu halde bulunulan alanlarda vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe konusunda kolluk kuvvetlerince anonslarla yapılacaktır.
  1. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları bu sürece dahil olarak süreç hakkında gerekli işbirliğini sağlayacaktır.
    Uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan şahıslara idari para ceza uygulanmasına, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195.

Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

hifzissihha-kurulundan-cok-onemli-kararlar-bundan-boyle
Hıfzıssıhha Kurulu'ndan çok önemli kararlar: Bundan böyle