Zonguldak'ta en uzun süre okul müdürü olarak görev yapan Mustafa Çalık, yaş haddinden emekli oldu. Son olarak Merkez Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü olarak görev yapan Mustafa Çalık, emeklilik sürecini sosyal medya hesabından 'Zaman ne çabuk geçti?' başlığıyla paylaştı.

Zaman Ne Çabuk Geçti?
30 Eylül 1976 yılında Ordu ili Ünye ilçesi Erenyurt Dumanoğlu Mahallesi'nde öğretmenlik mesleğime ilk adımı attım. 2 ay çalıştıktan sonra Ünye Kiraztepe Köyü Karadere Mahallesi'ne atandım. 3 yıl 5 Sınıfı bir arada okulda tek başıma okuttum. Bundan sonra sırasıyla Diyarbakır Dicle ilçesi Kurudere köyünde, Ordu Ünye ilçesi Sırma köyünde, Ordu ili Ünye ilçesi Çayırlı Köyü (kendi mezun olduğum okul) Zonguldak Karabük Çerçiler köyü (Karabük Zonguldak'ın ilçesiydi), Zonguldak Kilimli Madenciler ilkokulu, Zonguldak Merkez Tepebaşı İlköğretim Okulu (17 Yıl), Asma İlköğretim Okulu (4 yıl) Ahmet Erdoğan İlkokulu'nda 9 yıl ve Merkez Cumhuriyet İlk Ortaokulunda 6 yıl olmak üzere toplam 44 yıl 2 ay çalıştım. 44 yıl 2 aylık çalışmışlığımın 32 yıl 2 ay 13 günü aralıksız Okul Müdürü olarak tamamladım. 30 Kasım 2020 Yani bugün Resen emekli oldum.
Mesleğimde öğrencilerimin başarıları sevincim başarısızlıkları üzüntüm olmuştur. Anılarla, sevinçlerle, üzüntülerle dolu günlerimiz olmuştur. Tüm yönetici, öğretmen, memur, Yardımcı hizmetler personeli arkadaşlarımla saygı ve selamlarımı sunuyorum.
İstemeyerek de olsa üzdüğüm, kırdığım olmuştur. Bu durumların görev icabı olduğuna inanan tüm arkadaşlardan haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Ben tüm dostlarıma haklarımı helal ediyorum.
Yönetici, öğretmen, memur ve kadim dostlarımla başarı sağlık diliyor; Sizleri Allah'a emanet ediyorum hoşça kalın."