Türk futbol tarihinin efsane futbolcularından, Zonguldakspor'un efsane takım kaptanlarından, Türkiye gol kralı "Asker Bülent" lakaplı Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun Pazartesi günü Elmas Televizyonunda Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş'ın yorumlu olarak katıldığı Spor Kritik programına telefonla bağlanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasının haber yapılan bir bölümünde Bülent Uygun'un "Zonguldakspor için projem var" haberi gündem olmuştu.

Bülent Uygun Spor Kritik'te Ender Yüksel'e yaptığı daha bir çok konuya dair çarpıcı açıklamalar yapmıştı. İşte o açıklamalar:

"O DÖNEMDE ENRİKALAR YAŞANDI"

Bülent Uygun Zonguldakspor'a transfer oluş hikayesini anlatarak sözlerine şöyle başladı: "1999 depreminde Zonguldaklı madencilerin yaptığı kahramanlıklara karşılık bizim de onlara bir hizmet etmemiz gerektiğini düşünerek Trabzonspor'da oynarken Zonguldakspor'un içinde bulunduğu durumu kurtarmak ve başarmak adına yeri, mevkisi hiçbir şeyi düşünmemeksiniz Zonguldaksporumuzun teklifini kabul etmiştim. Geldiğimde keyifle oynadım elimden gelenin fazlasını da yaptığımı düşünüyorum. O zaman yaşanan entrikalardan dolayı, takımı da bir üst lige çıkartamayınca, o dönemki Belediye Başkanından da (İsmail Eşref) gerekli ilgiyi göremeyince, maalesef o döneme ayrılmamız gerekti. Ama içimde hep sevgi ve hasretme sakladığım bir şehirden bahsediyoruz. Zonguldak'ta çok sevdiğim dostlarım var. En kısa sürede Zonguldak'a gelmeyi çok istiyorum açıkçası"

"TAKIMIN DURUMU İYİ DEĞİLDİ, CEBİMDEN PARA DAĞITTIM"

Bülent Uygun Zonguldakspor'da para kazanmaktan ziyade cebinden takımı destek olmak için para verdiğini de hatırlatarak şöyle konuştu: "Ben Zonguldakspor'a geldiğimde para kazanmadım, ekonomik olarak cebimden de para dağıttım. O dönemde takımın durumu iyi değildi. Ben futbolcu arkadaşlarımda o dönemde Amelebirliği Misafirhanesi'nde kaldı. Oysa param vardı istesem daha iyi yerlerde kalırdım. Ama ben takım arkadaşlarımda aynı ortamda kalmak istedim. O dönem gerçekten sıkıntılı bir dönemde. Bin zorluktan kaçan bir insan değilim, ben de sokaklarda büyümüş bir insanım. Benim kaldığım yer değil, benim kaldığım insanların kalbi benim için daha özeldir"

"EREĞLİ YENİLİNCE, ŞAMPİYONLUĞU 2 GOLLE KAYBETTİK"

O dönemde Zonguldakspor'un başarılı olması ve tekrar Süper Lig'e çıkması yönünde çok mücadele verdik. O sezon Ereğli Belediyespor rakibimiz Çankırı'ya yenilmesiyle şampiyonluğu 2 golle kaybettik"

"O DÖNEMKİ VALİYE ÇOK KIRILMIŞTIM"

Bülent Uygun o dönemki Valinin Zonguldakspor Futbol takımını 100.Yıl Tesislerinden attığını hatırlatarak üzüntüsünü şöyle dile getirdi: "O dönemki Vali'ye (İsmet Metin) çok üzülmüş ve kırılmıştım. Bizi gecenin 12'sinde tüm futbolcuları Bakacakkadı 100. Yıl Tesisleri'den dışarıya atmak istediğini hatırlıyorum. O zaman bize Ali Arslankılıç sahip çıkmıştı. O akşam Allah'dan kimseye ulaşamadım. Çünkü bu konuda Zonguldakspor'a yapılanları hak etmediğimizi düşünüyordum"

"ŞU AN ZONGULDAKSPOR'DA SORUMLU OLSAYDIM..."

Bülent Uygun şu an Zonguldakspor'da sorumlu veye teknik direktör olması halinde neler yapacağı konusunda da duygularını dile getirerek şunları söyledi: "Zonguldakspor'un desteğe ihtiyacı var, ilgiye ihtiyacı var. Takımın bir stadı yok, tesisi yok. Ben şu anda Zonguldakspor'un bir kaptanı, bir teknik direktörü olsaydım veya takımınbir sorumlusu olsaydım Zonguldakspor'un tesisleşme konusunda, sabit gelir konusunda, stat konusunda tüm mücadelemi soruna kadar verirdim, çevremi ve imkanlarımı kullanırdım"

"BAKACAKKADI'YA ÇOK İYİ BİR STAT YAPILIR"

Bülent Uygun, "Zonguldak'ta Bakacakkadı 100. Yıl Tesisleri var oraya çok güzel bir statt olur. Aynı zamanda gençlerin yetiştirileceği çok iyi bir altyapı tesisleri yapılabilir. Zonguldakspor'un çok daha başarılı olduğu, ekonomik olarak sabit gelirleri olan bir Zonguldakspor olmasını canı gönülden istiyorum"

"KOŞA KOŞA ZONGULDAKSPOR İÇİN VARIM"

Bülent Uygun, "Zonguldak Belediye Başkanı'nın içinde olduğu, Zonguldak Valimizin içinde olduğu, Erdoğan Demir başkanın içinde olduğu bir ortamda her zaman seve seve, koşa koşa Zonguldakspor için varım. Zonguldakspor'un hizmetinde olurum. Bunu Zonguldakspor'un hakettiğini ve daha iyi olması gerektiği için gönülden söylüyorum. İnşallah bunu da başarırız" dedi.

"ZONGULDAK'TA CEZAEVİ İSYANI BASTIRDIM"

Bülent Uygun Zonguldak'ta futbolculuk döneminde cezaevi isyanı bastırdığını hatırladığını belirterek şunları söyledi: "Zonguldak'ta Şehit madencilerimiz, kahramanlarımızın çocukları için bir Eğitim Vakfı kurulabilir ve bu çocuklarımıza ekonomik destek sağlayabiliriz. Ama önemli olan gençlerin yetişebileceği, altyapı tesislerinin hayata geçirebilmek. Bu forma da herkese nasip olmaz. Formalarda Şehit Madencilerimizin isimlerinin yazılı olduğu bir onur, bir gururdur. Zonguldakspor formasını giymek de ayrıca bir onur ve gururdur. Bana o formayı giymek nasip oldu. Zonguldakspor formasıyla bir maçta orta sahanın gerisinden topu alıp 5-6 kişiye geçip gol attığım maçı çok iyi hazırlıyorum. O golün de bende ayrı bir anısı vardır. Ben Zonguldak'ta cezaevi isyanı bile bastırmıştım, öyle bir şey olmuştu" dedi.

"ŞEHİT MADENCİ FORMASI ALMAK BANA BÜYÜK ŞEREF VERECEKTİR"

Bülent Uygun Zonguldakspor Şehit Madenci forması almanın kendisine şeref vereceğini belirterek "Zonguldak benim için çok güzel ve çok keyifliydi. İnşallah Zonguldak'a gelmek, dostlarla birlikte olmak ve o şanlı Şehit Madenci formalarından da almak, oradaki insanlara destek olmak bana büyük şeref verecektir" dedi.

"ZONGULDAKSPOR'UN HİZMETİNDE BİR ASKERİZ"

Bülent Uygun son olarak "Zonguldakpor'un her zaman hizmetinde bir askeriz. Zonguldak kahramanların şehridir. O şehre hizmet etmek bize şeref verir. İnşallah bir gün Zonguldak'ın hayal ettiklerini başarmasında benim de katkım ve desteğim olacaktır. Karaelmas insanına benden selam olsun" dedi.