Seminer Programı açılışına; Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Dr.İsmail Hakkı Özölçer, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Doç Dr. Murat İnce, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okan Bilgin, Zonguldak Merkez ve 7 ilçede görev yapan 227 Rehber Öğretmen Psikolojik Danışman katıldı.

23-24-25 Mayıs tarihlerinde üç gün sürecek olan seminer programlarından I.gün 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü 2 oturum halinde yüz yüze Prof Dr.Şehit İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Birinci gün I. oturumda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Doç Dr. Murat İnce "İletişim, Karar Verme ve Problem Çözme Becerileri" konu başlığı ile II.oturumda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Okan Bilgin "Psikolojik Sağlamlık" konu başlığı ile paylaşımlarda bulundu

24 Mayıs 2022 Salı II.Gün I.Oturumda; Dr. Öğr. Üyesi Çağla Karademir, "Ergenlerde ve Gençlerde Davranış Problemleri ve Çözüm Önerileri" başlığıyla II.Oturumda Dr. Öğr. Üyesi Fatma Zehra Ünlü Kaynakçı "Çocuk ve Ergenlerde Kayıp ve Yas" başlığı ile sunum yaptı.
25 Mayıs 2022 Çarşamba III.Gün I.Oturumda; Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Akçıl, Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele" başlığıyla, II.Oturumda Doç. Dr. Birsen Şahan'da "Tüm Boyutlarıyla İntihar" başlığı ile sunum yapacak.

Seminer programının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; "Toplumumuzda ve okullarımızda sonuçları bizi üzecek istenmeyen vakaların yaşanmaması ve önceden önleyici tedbirlerin devreye konabilmesi için il geneli okullarımızda görev yapan, öğrencilerimizle bire bir görüşebilen rehber öğretmenlerimiz başta olmak üzere diğer tüm alanlardaki branş alan öğretmenlerimizin konuya dikkatini çekmek ve yapılabilecek çalışmalarda toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacı ile bu seminer programlarını tertip edildi. Üniversitelerimiz şehirlerin önder lider eğitim kurumlarıdır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki akademisyenlerimizin seminer vesilesi ile paylaşılacak oldukları birikim ve deneyimin ilimizdeki rehber öğretmenlerimizin öğrencilerimize sunacakları rehberlik hizmetlerine de katkı sağlayacaktır. Seminer programının gerçekleşmesine katkı sunan Üniversitemiz Rektörlüğüne, akademisyenlerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, programın hayırlı olmasını diliyorum"dedi.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Dr.İsmail Hakkı Özölçer; "Ūniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "ZONGULDAK ÖĞRETMEN AKADEMİSİ" kapsamında üç gün sürecek olan "Rehber Öğretmen Psikolojik Danışmanlar Eğitim Seminerleri ile Üniversitemizin akademisyen hocalarını Zonguldak'ta görev yapan rehber öğretmenlerimizle buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Üniversitemizin tüm imkanlarını şehrimiz Zonguldak ve Ülkemiz için kullanmaya devam edeceğiz. Eğitimin tüm boyutlarında işbirliklerimiz devam edecek. İlimizde yapılacak eğitim çalışmalarında Üniversitemiz kadrolarındaki akademisyen arkadaşlarımızla her zaman destek olacağız. Seminer programının verimli ve hayırlı olmasını diliyor, programın gerçekleşmesine katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum"dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'da, "Rehber öğretmenlerimiz; öğrencilerimize sevgiyle dokunan, not kaygısı olmadan öğrencilerimizin gönül rahatlığı ile görüşebildikleri, ulaşılabildikleri, kendilerini ifade edebildikleri, sorunlarını paylaşabildikleri, Sevgili yavrularımızın; yaşam becerilerini geliştirmede, sorumluluk ve haklarını bilmelerinde en önemli rolü üstlenen psikolojik danışmanlarıdır. Öğrencilerimizin ergenlik döneminde kişiliklerinin şekillenmesinde ve yine bu döneme has yaşadıkların sorunların öğrencilerimizin zarar görmeden çözülmesi sürecinin mimarları rehber öğretmenlerimizdir. Rehber öğretmenlerimiz; sorun kendilerine iletilmeden önce , koridorda, bahçede, sınıfta yapacakları gözlem ve yaklaşımlarla sorunu belirleyip, ön sezilerimizi güçlü tutarak sorunu olan öğrencilerimizi tespit edip önleyici rehberlik anlayışı ile çocuk zarar görmeden etkin rehberlik anlayışı ile çözüme gideceklerdir. Bu seminer buna ışık tutacaktır. Birinci önceliği eğitim olan Sayın Valimiz Mustafa Tutulnaz'a şahsım ve eğitim camiamız adına şükranlarımı sunuyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof Dr.İsmail Hakkı Özölçer'e Değerli Akademisyen Hocalarımıza ve salonda bulunan yol Arkadaşlarımız Rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.