Futbol hakemliğine Zonguldak'ta başlayan ve yıllara severek yaptığı hakemliği işi gereği İstanbul'a taşınarak devam eden 24 yıllık hakem Kadir Cengiz hakemliğe veda ederek jübile yaptı.

Düdüğünü duvara asan Zonguldaklı tecrübeli hakem Kadir Cengiz duygusal bir veda konuşması yaparak şu ifadelere yer verdi: "Onlarca profesyonel, yüzlerce final, binlerce amatör müsabaka ve hakemlikte 24 yılın sonu bugün jübile maçıma çıkarak aktif hakemlik hayatımı sonlandırdım. Beni bu özel günümde her zaman olduğu gibi yalnız bırakmayan TFFHGD İstanbul Şubesi'nin birbirinden değerli üyeleri Sayın Nejat Sümer hocama, Muzaffer Urlu hocama, Murat Şahin hocama, Sercan Yalçın kardeşime Serkan Demirciler kardeşime Gürol Birben, Engin Uzunçelebi hocama Emre Çiğdem kardeşime. Çeşitli sebeplerle yanımda olamayan Adil Uçankan Başkanıma ve yönetim kurulunun diğer üyelerine 24 yıl boyunca desteğini esirgemeyen hakem kardeşlerime gözlemci hocalarıma gelmiş geçmiş bütün kurullara futbolcu yönetici, antrenör hocalarıma ve sahaların vazgeçilmezi saha komiseri abilerime arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ederim"

HAKEM OLDUĞU MEMLEKETİ ZONGULDAK'I UNUTMADI

Kadir Cengiz hakemliğe ilk adımını attığı memleketi Zonguldak'ı da unutmadı. Cengiz üzerinde emeği olan herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: "Hakemliğe veda yazımda unuttuğum beni ben yapan çocukluğumun gençliğimin belli bir zamanımın geçtiği hakemliğe başladığım Zonguldak'ta bulunan ve üzerimde çok emeği olan Vedat Vecdi hocama Remzi Dinler hocama Mahmut Genç ve eski süperlig Serkan Akal hocama ve ismini sayamadığım birlikte maçlara çıktığım kardeşlerime sonsuz teşekkürler ediyorum"