Zonguldak ve Bartın'da deniz suyunun soğuması nedeniyle tonlarca balık kıyıya vururken yüzlerce kişi ellerinde kova çuval, kova ve poşetlerle sahile akın etti.

Deniz suyunun aniden soğuması sebebiyle Avara Göçkündemirci sahilinde tonlarca istavrit ve hamsi kıyıya vurdu. Kozlu ilçesinde de sahil şeridini tonlarca balık kaplarken 7'den 70'e yüzlerce vatandaş ellerinde kova, çuval ve poşetlerle balık toplamak için sahile akın etti.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan Pusula'ya yaptığı açıklamada, "Şiddetli rüzgar ve poyraz havayı dokuz dereceye düşürdü. Hava sıcaklığı düşünde denizin soğukluğundan dolayı balık şok yedi ve hareketsiz kaldı, karaya vurmaya başladı. Hamsi, Çinekop, istavrit ve Çinekop karaaya vurdu. Bartın tarafında balıklar sahilde kepçelerle alındı. Kozlu ılıksu çevresinde de şok olmuş ve akıntıya kapılmış balıklar vardı. Vatandaşlar kovalarla balık toplayarak evlerine getirdi. Denizin soğuk olması sebebiyle balığın hareket kabiliyeti azalınca karaya vuruyor" diye konuştu.