ZONGULDAK'ta, yakınının ameliyata erken alınmadığını öne süren H.B., doktorlar Deniz Baklacı ve Ergin Bilgin'e saldırdı. Darp raporu alan iki doktorun şikayetçi olduğu H.B., gözaltına alındı.Olay, akşam saatlerinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde meydana geldi. H.B., iddiaya göre Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı'nda ameliyat olacak yakının bekletilmesine tepki gösterdi. H.B., serviste bulunan Dr. Deniz Baklacı ve Dr. Ergin Bilgin'e saldırdı. Doktorların yüzlerinde ve kollarında çizik ve yaralanmalar meydana gelirken, H.B. ise güvenlik görevlilerince polise teslim edildi. H.B. gözaltına alınırken, doktorlar Baklacı ve Bilgin, darp raporu almalarının ardından Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek saldırgan hakkında şikayetçi oldu.

Doktorlara saldıran H.B. adlı şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. Saldırgan yarın Zonguldak Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, olay sonrası yaptığı açıklamada "Üniversite Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalında görevli değerli hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Ergin BİLGİN ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz BAKLACI görevlerini yerine getirirken bir hasta yakını tarafından saldırıya maruz kalmıştır. Saldırıyı esefle kınıyor, hocalarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Pişkin, iki doktora yönelik saldırıyı kınadı.

Pişkin, yaptığı açıklamada, "Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalında görevli doktorlarımız Deniz Baklacı ve Ergin Bilgin 28. 12. 2021 tarihinde bir hasta yakını tarafından saldırıya uğramıştır. Kendi hayatlarından fedakarlık yaparak hastalarına zaman ayıran sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez!Konunun takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyorum. Hocalarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yapılan bu menfur saldırıyı esefle kınıyorum" dedi.