Galasaray, Konyaspor'un yıldızı Abdulkerim Bardakçı ile 3+1 yıllığına anlaşmaya vararak resmi imzayı attırdı.

FUTBOLA ZONGULDAKSPOR'DA BAŞLADI

Konyaspor formasıyla son 2 sezonda büyük bir çıkış yakalayan Milli stoper Abdulkerim Bardakçı futbola 2009-2010 futbol sezonunda Zonguldakspor alt yapısında başladı.

Konya doğumlu olan 27 yaşında, 1.85 boyundaki başarılı futbolcu Abdulkerim Bardakçı babasının polis memuru olarak 2009-2010 yıllarında Zonguldak'ta çalışması nedeniyle Zonguldak'ta Zonguldakspor alt yapısında futbola başladı. Babasının tayininin ardından Zonguldak'tan ayrılan stoper ve ön libero mevkilerinde oynanan Abdulkerim Bardakçı daha sonraki yıllarda futbolunu geliştirerek profesyonelliğe imza attı.

Son 2-3 yılda oynadığı futbolla zirve yapan Abdulkerim, Konyaspor'un değişmez futbolcuları arasında yeraldı.

ZONGULDAKSPOR FORMASIYLA 1 MAÇTA 3 GOL ATTI, ELMAS'I ŞAMPİYON YAPTI

2009-2010 futbol sezonunda Zonguldakspor Genç takımında Abdulkerim Bardakçı ve Cenk Şahin ile o dönemde birlikte oynadı. Abdulkerimli Zonguldakspor Genç takımı Zonguldak şampiyonu oldu, ardından Bartın'da grup şampiyonu oldu. Final maçında Karabürkspor'u 3-2 yenen Zonguldakspor'da oyuna 60'ncı dakikada giren Abdulkerim Bardakçı stoper olmasına rağmen antrenör Nihat Ürer, Abdulkerim'i santrafor oynattı ve Abdulkerim'in attığı 3 golle Zonguldakspor Genç takımı 2-0 yenik durumdayken Karabükspor Genç takımını 3-2 yenerek grup şampiyonu oldu.

NİHAT ÜRER: "KAFA HAKİMİYETİ ÇOK İYİ BİR OYUNCUYDU"

Antrenör Nihat Ürer, "Abdulkerim kafa hakimiyeti çok iyi bir oyuncuydu. Karabük maçı öncesinde kendisiyle konuştum. Seni oyuna ikinci yarı alacağım, ona göre hazırlan dedim. Maçta 2-0 yenik durumdaydık ve Abdulkerim'i 60'ncı dakikada oyuna aldım. Fiziği güçlü çok iyi bir stoper. Ancak ben Abdulkerim'i hava toplarındaki hakimiyeti nedeniyle o maçta direkt olarak santrafora attım. Abdulkerim Bardakçı'nın son 30 dakikada attığı 3 golle maç maçı 3-2 kazandık ve şampiyon olduk. Futbola bizim elimizde Zonguldakspor'da başladı. Şimdi çok iyi bir futbolcu oldu. Abdulkerim'e antrenörü olarak Galasataray ve Milli takımda başarılar diliyorum" dedi.

O ABDULKERİM ŞİMDİ GALATASARAY'DA

Futbola başladığı Zonguldakspor'da golcü stoper kimliği ile ön plana çıkan Abdulkerim Bardakçı 2021-2022 sezonunda da Süper Ligde Konyaspor formasıyla sezonu 5 gol 4 asistle tamamladı.

Galatasaray'a transfer olan Abdulkerim'in Zonguldakspor'da gösterdiği golcü kimliğini Konyaspor'dan sonra Galatasaray'da da göstermesi bekleniyor.