Zonguldakspor'a son günlerde verdiği katkı ve desteklerle camiadan alkış toplayan Tümer Metin, Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş'ın yorumcu olarak katıldığı Spor Kritik Programına telefonla bağlanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zonguldakspor'un menfaatsiz ve çıkarsız herkesin destek olması gerektiğini özetleyen Tümer Metin geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyledi.

"BAŞKANLIK İÇİN NE GÜCÜM, NE ZAMANIM VAR"

Tümer Metin, "Zonguldakspor hepimizin sevdası ise, gönül bağı ise Zonguldakspor eğer bir ekmek teknesi değil ise herkes eteğindeki taşı dökecek.

Ben geçtiğimiz yıl pandemi süreci içinde Stadyum Programı'nda canlı yayında: 'Ben oraya bir geleyim ayağa kaldırayım ben o şehri bir alayım' diye bir ifade kullandım. Bunu da Zonguldakspor'a gönül verenler, "Tümer Zonguldakspor'u almaya geliyor' diye yorumladılar. Yeri gelmişken şimdi söyleyim. Benim Zonguldakspor'a kulüp başkanı olmak gibi niyetim, düşüncem olmadı. Buna ne gücüm, ne de zamanım var. Ama şunu her zaman dile getirdim. Ne Belediye Başkanımız, ne kulüp yönetimi, ne şehrin büyükleri hangi konuda ararlarsa arasınlar, ben hiçbir zaman geri çevirmedim. Üstelik geçen sene Zonguldak'a gelerek 3 gün vakit geçirdim. Valimizle, Belediye başkanımızla ve kulüp yöneticileriyle görüştüm, eski arkadaşlarımı topladım fikir alışverişinde bulundum" dedi.

"ZONGULDAKSPOR'A DESTEĞE DÜN HAZIRDIM, BUGÜN DE HAZIRIM"

Tümer Metin, "Herkes eleştiriyi, menfaati en tepeden en aşağıya herkes bir kenara bırakacak. Ben Zonguldak'a geldiğimde şunu gördüm. İnsanlar sen varsan biz destek olurum. Ama öbür taraftar varsa destek olmam, o varsa bu taraf olmaz, bu taraf varsa o taraf olmaz. Burada menfaat neresi. Zonguldakspor'un iyiliği mi? Herkes eteğindeki taşı dökecek. Herkes taşın altına elini koyacak. Ben bunu bilir, bunu söylerim, her türlü desteğe hazırım. Dün de hazırdım, bugün de hazırım. Ama onun adamı, bunun adamı, onun menfaati, bunun menfaati gibi şeyler olursa ben yokum. Şehirde bir hava oluşur, herkes ortak noktada buluşursa ben gerekli her türlü desteğe vermeye hazırım" dedi.