Fenerbahçe'nin ve Türk Milli takımının önemli futbolcularından Bülent Uygun 2000-2001 futbol sezonunda Trabzonspor'dan Zonguldakspor'a transfer olmuş ve kırmızı-lacivertli forma altında takım kaptanlığı yapmış ve Zonguldak'ta önemli iz bırakmıştı.

Zonguldakspor'un içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması ve daha üst liglere çıkabilmesi için adeta bir mucize gerekiyor. 23 Haziran'da yapılması beklenen ve çoğunluk sağlanamaması ve başkan adayı çıkmaması nedeniyle 30 Haziran'a ertelenen Zonguldakspor kongresi öncesinde karamsarlık ve sessizlik hakim.

Takımın önünün açılması ve yeni yapılanma için Salih Demir ve ailesi tamamen fedakarlık yaparak Zonguldakspor'u karşılıksız olarak devretmek istemesine rağmen başkan adayı çıkmıyor. Kulüp ortada kalacak gibi görünüyor.

BÜLENT UYGUN "PROJEMİZ OLABİLİR" DEMİŞTİ

Zonguldakspor'da forma giyen Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun yaklaşık 4 ay önce yaptığı açıklamasında "Önceliğimiz Sakaryaspor ama, Zonguldakspor için de zengin dostlarımla projemiz olabilir" açıklaması yapmıştı.

BÜLENT UYGUN ZONGULDAKSPOR İÇİN BUGÜN PUSULA'YA KONUŞTU
Şu anda ailesi ile birlikte tatilde olan Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü ve Zonguldakspor'un eski futbolcusu Bülent Uygun 30 Haziran 2021 Çarşamba günü yapılacak Zonguldakspor kongresi öncesinde Pusula Gazetesi'ne açıklamada bulundu.

"TAKIMA BELEDİYE BAŞKANI'NIN SAHİP ÇIKMASI LAZIM"

Bülent Uygun "Zonguldakspor için bir 30 Haziran'ta yapılacak kongre öncesinde tasarrufunuz olur mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bizim şu an için Zonguldakspor'u devralma gibi bir durumumuz yok. Sakaryaspor için zengin dostlarıma söylemiştim takımı sahiplenmesi için. Aynı şekilde Zonguldakspor için de dostumla konuşur söylerim. Zonguldakspor'un yeri benim için çok ayrı ve özel. Ancak Zonguldakspor'a Zonguldak Belediye Başkanı sahip çıkması lazım"