Misli.com 2.lig mücadele edecek olan temsilcimiz Zonguldakspor geçtiğimiz sezon ligde son haftada aldığı Afyonspor galibiyeti ile kalmıştı. Kırmızı-lacivertli ekipte yeni sezon öncesinde büyük bir belirsizlik hakim.

Zonguldakspor'da yeni yapılanma ve kulübe sabit gelir temin edebilmek için Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı Salih Demir'in girişimleri ise rödovans saha sahipleri bir araya gelmiş ve kulübe top başına 1.5 lira para kesilmesi gündeme gelmişti. Ayrıca 250-300 dolayında aylık bin lira verecek üst düzey üye yapımı gündeme gelmişti. Bu projeler Dedeman Otel'de yapılan toplantıda Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a anlatılmış Tutulmaz ve Alan tarafından kulübün geleceği açısından olumlu bakılmış ve beğenilmişti. Bu yeni oluşum için kulüp başkanı olması için ise iş insanı Alaattin Kurnaz ikna edilmişti. Ancak Alaattin Kurnaz'ın borç yükünün altına giremeyeceğini açıklamasıyla başkan olmaktan vazgeçmişti.

Tüm bu negatif ilerlemenin ardından ise Zonguldakspor'un 23 Haziran tarihinde yapılması beklenen kongrede aday çıkmamış ve gözler 30 Haziran'da yapılacak ikinci toplantıya çevrildi.

Çarşamba günü gerçekleştirilecek kongre öncesinde henüz bir başkan adayı çıkmadı. Bu durum ise kulüp içinde ve camia arasında tedirginlik yaşatıyor.

SON BİR İHTİMAL DAHA VAR
Zonguldakspor için 30 Haziran'a kadar aday çıkmaması halinde Zonguldakspor'un geçmişte kulüp başkanlığını yapan ve ismini açıklamayan kişi "Aday çıkmazsa kulübü ortada bırakmayız. Büyüklerim ve ailemle konuşup Zonguldakspor'da tekrar aday olmayı planlıyorum. Ancak şu aşamada süreci takip ediyorum. O nedenle isim açıklamanın anlamı yok. Ancak hiç kimse endişelenmesin. Biz yine imkanlarımız ölçüsünde bu kulübe sahip çıkarız" açıklaması "Zonguldakspor için iyi bir ihtimal daha var. En azından kulüp ortada kalmayacak" yorumlarının yapılmasına neden oldu.