Zonguldaklı yazar Murat Aktaş'tan "İş İşten Geçmeden" adlı eser kitapçılarda...

İş İşten Geçmeden! Kısa Özet

Ne kadar başarılı olursak olalım işyerindeki basit bir hata cana veya canlara mal olabilir. Ve sonuç olarak da geride kalanların canı çok yanabilir.

Kariyerimize olumlu yön verecek şekilde kendimizi geliştirelim. Gerekirse değişelim ve gelişelim. Ama önce iş işten geçmeden iş güvenliğini sona değil, başa alalım...

Bu kitabı iş kazası sonucu kaybettiğim, büyüyünce okuyup büyük adam olacaksın diyen rahmetli babama ithaf ediyorum. Bu kitaptan elde edilecek bütün geliri annesini veya babasını iş kazalarında kaybeden öğrencilere bağışlayacağım.

Murat Aktaş kimdir?
15.05.1976 Zonguldak Çaycuma doğumlu

İlk ve orta öğrenimini Zonguldak'da okudu.

1994-1998 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliğini bitirdi.
1998 yılında Devrektaş Yonga Levha fabrikasına Kalite Kontrol Şefi olarak başladı.
Askerlik görevi sonrası Starwood yonga levha fabrikasında Vardiya amiri olarak işe başladı.
2002 yılında kendi işini kurmak üzere buradan ayrıldı ve ilk girişimcilik deneyimini yaşadı. 2003 yılında İstanbul'a yerleşerek Midaş Mobilya fabrikasında kalite yönetim şefi olarak işe başladı. 2004 yılında Fabrika müdürü olarak Ezaş Eczane dizaynına transfer oldu. 8 sene bu görevde kaldı. 2012 yılında İş Güvenliği Uzmanı oldu ve bu tarihten itibaren ESSA OSGB'de iş güvenliği uzmanı olarak görev yapmaktadır.
Zonguldak Bartın Karabük Eski 67'liler Derneği Başkan yardımcısı, Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği (ZONSİAD) üyesi, TİGUDER kurucu genel başkanıdır. ISG PLATFORMU Genel başkan yardımcısıdır.
Mesleği ile ilgili birçok eğitim ve seminerlere katılmıştır. Bazı dergi, gazete ve internet sitelerinde yazıları yayınlanmaktadır. İş işten geçmeden adında yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır.
İSO 9000 KYS ve OHSAS 18001 Başdenetçisidir. Aynı zamanda Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanıdır. 300 civarında her sektörden ve her büyüklükte firmaya iş güvenliği uzmanı olarak hizmet verdi. Mobilya sektöründe Verimlilik, Kalite ve İnsan Kaynakları danışmanlığı yapmaktadır.
Aydın üniversitesinde profesyonel yaşam koçluğu eğitimi alarak Profesyonel Koç olmuştur.
Yüksekte çalışma eğiticisi, İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi eğitmeni ve KVKK süreç danışmanıdır.