Misli.com 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Eyüpspor adım adım şampiyonluğa koşuyor. Zonguldaklı Teknik Direktör Zafer Turan'ın çalıştırdığı Eyüpspor'da yine Zonguldakspor'da 6 yıl forma giyen ve 2 şampiyonluk yaşayan Onur Eriş de forma giyiyor.

Grubunda sezon başından bugüne 18 maç oynayan Zafer Turanlı Eyüpspor 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak topladığı 44 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. En yakın rakibi Vanspor'a 7 puan fark atan Eyüpspor şamiyonluğun en büyük adaylarından birisi olarak gösteriliyor. 17 maçta 43 kez rakip kaleleri havalandıran Eyüpspor kalesinde ise 14 gol gördü.

Zonguldaklı Teknik Direktör Zafer Turan'ın Eyüpspor'daki başarısı ise kentte gururla takip ediliyor.

Zonguldakspor forması altında 2 şampiyonluk yaşayan ve Samsun'a transfer olurken Zonguldakspor'da 1 milyon 200 bin lira para kazandıran Onur Eriş Eyüpspor forması altında bu sezon 15 maç oynadı, 3 gol attı.

ZAFER TURAN'IN FUTBOLCULUK KARİYERİ

51 yaşındaki Teknik Direktör Zafer Turan ilk kez profesyonel olarak 1989 yılında Zeytinburnu'nda forma giydi. Ardından memleketinin takımı Zonguldakspor'a transfer olan Zafer Turan 1991-1994 futbol sezonları arasında kırmızı-lacivertli formayı giydi. Daha sonra Göztepe'ye transfer olan Turan ardından Başakşehir'e transfer oldu. Kayserispor, Bakırköyspor ve futbol hayatında son olarak Ereğli Belediyespor'da forma giydikten sonra 2002 yılında futbol hayatını tamamladı.

ZAFERTURAN'IN TEKNİK ADAM KARİYERİ

2002 yılında antrenörlük hayatına Göztepe'de başlayan Zonguldaklı ZaferTuran daha sonra Başakşehir ile anlaştı ve 8 yıl boyunca aralıksız Başakşehir'de antrenörlük yaptı. Ardından Teknik Direktör olarak 1922 Konya ile anlaşan Zafer Turan sırasıyla MAMAK FK, tekrar Göztepe, Esenler Erokspor, Bayrampaşa AŞ. ve son olarak Eyüpspor'da son 2 sezondur Teknik Direktörlük göreve yapıyor.