Galatasaray altyapısında futbola başlayan ve kısa sürede kendisini ispat eden 19 yaşındaki Zonguldaklı genç futbolcu Selman Faruk Dibek Galatasaray'a profesyonel imza attı.

Devrek Yazıcıoğlu Köyü, Dibekler Mahallesi'nde doğan ve babasının işi nedeniyle İstanbul'a taşınan Selman Faruk Dibek aynı zamanda Galatasaray Lisesi'nden mezun olurken, büyük hayali olan Galatasaray'a profesyonel imza atmanın mutluluğunu yaşıyor.

Selman Faruk Dibek dedesi Satılmış Dibek, babası Hasret Dibek, tüm ailesi ve Galatasaray camiasına layık olabilmek için çok çalışıp sarı-kırmızılı formanın hakkını vereceğini söyledi.

GALATASARAY KULÜBÜ RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Galasataray ile 2023-2024 sezonuna kadar profesyonel imza atan Selman Faruk Dibek için Galatasaray Kulübü'nden yapılan resmi açıklama şöyle: "Futbol Akademisi bünyesinde bulunan 19 yaşındaki oyuncumuz Selman Faruk Dibek ile 2023-2024 sezon sonuna dek profesyonel sözleşme imzalanmıştır...

Selman Faruk Dibek'e, Galatasaray forması altında başarılı bir kariyer diliyoruz... Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

KOMŞUSU NAHİDE ÇUBUKÇU DA GURURLU

Selman Faruk Dibek'in profesyonel imza atmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Devrekli komşusu 61 yaşındaki Nahide Çubukçu ise Selman Faruk Dibek'in profesyonel imza haberini sosyal medyasından paylaştı. Nahide Çubukçu, "Selman Faruk Dibek çok yetenekli bir sporcu. Hayalli altyapısından yetiştiği Galatasaray'a profesyonel imza atmaktı. İlk hayaline kavuştu. İnşallah ileride A takıma kadar yükselip Galatasaray ve Milli takımın değişmez futbolcularından biri olacağına inanıyorum. Bir Devrekli, Zonguldaklı olarak evladımız Selman ile gurur duyuyorum" dedi.