Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 16 Haziran 2022 tarihinde bir üü bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda P. Uzm. Çvş. Kadir Kemik yaralanmış ve hastaneye sevk edilen askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak üzerine şehit düşmüştü.

Kdz.Ereğli'ye bağlı Esenköy Köyü doğumlu olan ve ailesi ile birlikte İstanbul'da yaşayan şehidimizin cenazesi de İstanbul'da toprağa verilmişti.

Ak Parti Ereğli ilçe Başkanı Saffet Bozkurt'un ve beraberindeki heyet şehidin mezarını ardında da ailesini ziyaret ettiği bildirildi. Baba Bayram ve ağabey İbrahim Kemik'i ziyaret eden Ak Parti ilçe başkanı Saffet Bozkurt yaptığı açıklamada "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 16 Haziran 2022 tarihinde bir üs bölgemize bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda şehit düşen Ereğlili Hemşehrimiz P.Uzm.Çvş. Kadir KEMİK'in Pendik Kavakpınar Koca Mezarlığında bulunan kabrini ve ailesini ziyaret ederek mevlüd programına katıldık. Şehidimizin mekanı cennet olsun" dedi.