Zonguldak İl Hakemi Mert Er önceki gün sosyal medya hesabından hakem atamalarında adaletsizlik olduğu gerekçesiyle bu yıl hakemliğe ara verdiğini açıklamış ve "... Seneye inşallah çok sevdiğim hakemliğe dönme arzusu ile Allah'a ısmarladık" demişti.

TFFHGD ZONGULDAKK ŞUBESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Zonguldak İl Hakemi Mert Er'in açıklamasının ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi'nden yapılan açıklama şöyle: "İl Hakemlerimizden Mert Er'in açıklamaları ve bazı yayın organlarında iddia edilen ifadeler ile ilgili

camiamızın değerli mensuplarına ve spor kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İl Hakemlerimizden Mert Er'in sosyal medya hesabından yapmış olduğu Hakemliğe ara verme açıklamasını ve iddialarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Zonguldak Hakemliği bir ailedir. Her türlü sıkıntıyı kendi arasında çözebilecek bir yapıya sahiptir. Hakemimizin açıklama yapmadan önce, sıkıntılarıyla alakalı konuları Dernek Yönetim Kurulumuza bildirmesi gerekirdi. Hakem ve Gözlemcilerimizin hak ve hukukunu koruyacak ve

savunacak mercii Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'dir.

Açıklamasında değindiği konular neticesinde İl Hakem Kurulumuz ve kendisi ile görüşülmüştür. İl Hakem Kurulumuzdan aldığımız bilgiler neticesinde Mert Er'in sezon başından itibaren 3 EPAK eğitimine katıldığı, sezon başından itibaren idman sayısının 19 olduğu ve sadece Cumartesi günleri müsabakalara çıkabilmesi neticesinde 1'i 1.Amatör Küme de Hakem, 5'i yardımcı hakem ve U-18, Veteran maçları da

dahil olmak üzere toplam da 11 müsabaka da görev aldığı, Futsal ve Okul Müsabakalarında ise 22'si Hakem, 11'i yardımcı Hakem olmak üzere 33 müsabaka yönettiği görülmüştür. Müsabaka takvimi ve haftalık etap'a bakıldığında son 3 haftaya kadar müsabaka sayıların da bir anormallik olmadığı anlaşılmıştır.

Bir Hakemin görevi teblih edildiğinde, görülen lüzum üzerine ve müsabakanın sağlığı açısından, Profesyonel Müsabaka ise Merkez Hakem Kurulunca, Amatör müsabaka ise İl Hakem Kurulunca müsabakanın başlayacağı saate kadar,

Hakem'e teblih edilmek şartı ile değiştirilebilir.

Merkez Hakem Kurulu talimatının 46.Maddesi 4'üncü fıkrasına göre Aday Hakemler ve İl Hakemleri Lisanslı olarak Futbol oynayabilirler. Ancak sporcusu oldukları Kulübün katıldığı ligde veya kulübün diğer takımlarının yer aldığı liglerde Hakemlik yapamazlar. Talimat doğrultusunda; Bir Hakem Futbol oynamak istiyorsa şayet, Futbol oynadığı Kulübü İl Hakem Kurullarına bildirmek zorundadır.

İddia edilen her bir konu ve Zonguldak Hakemliğinin istek, arzu ve sorunları İl Hakem Kurulumuzca ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğimizce görüşülecek olup değerlendirmesi yapılacaktır.

Ayrıca bir yayın organında Ereğli'li Hakemler ile alakalı kullanılan "Ereğli'li Hakem Düşmanlığı" ifadesi camiamızı derinden yaralamıştır. Spor Kamuoyuna özellikle belirtmek isteriz ki! Değil Ereğli'nin, hiç bir ilçemizin birbirinden farkı yoktur, olamaz da! Zonguldak Hakemliği dediğimiz de Alaplı'sından, Çaycuma'sına, Devrek'inden Kilimli'sine, Ereğli'sinden Zonguldak'ına, Gökçebey'ine bir bütündür. Bu zamana dek ayırt edilmemiştir, edilemezde! Ereğli bölgesinden bir çok Klasman Hakemi Zonguldak ve Türk Hakemliğine emek vermiştir, verecektir. Ayrıca İl Hakem Kurulu Üyelerimizden bir tanesi de Ereğli bölgesindendir

Üzerine basa basa da söylemek isteriz ki! Böyle bir iddia'nın ispatlandığı takdirde Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi olarak olayın üzerine sonuna kadar gideceğimizi, haksızlık karşısında ne pahasına olursa olsun duracağımızı herkesin bilmesini isteriz.

Hakemlik müessesi Adalet dağıtma kurumudur. Adalet sağlayan mercidir. Adaletsizlik karşısında bu zamana dek susmadık, susmayız, susmayacağız. Bunu her bir bireyin özellikle bilmesini istiyoruz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur..."

HAKEM MERT ER'İN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI ŞÖYLE

Zonguldak İl Hakemi Mert Er'in sosyal medyasında yaptığı yazılı açıklama şöyle; "Benim için çok önemli olan ve iyi ki olmuşum dediğim hakemliğe bu sene ara vermek zorunda kalıyorum. Gördüğümüz psikolojik baskı, hakem kayırma, verilen atamaların arkasında duramayıp gecenin bir vakti maç değişiklikleri yapılması çok sevdiğim hakemlik görevime bu yıl ara vermeme neden olmuştur. Asla kimin ne yaptığı beni şahsen ilgilendirmiyor. Ama biliyoruz ki kimler idmana gelmeden maç alabilir, kimler maçlarda defalarca hata yapmasına rağmen cezaya düşürülmez, cezaya düşse dahi aynı hafta maç alabilir? İnanın söyleyecek ve konuşacak o kadar çok şey var ki!

İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış'a teşekkür ediyorum. Bir evladı olarak kendisine tavsiyem artık kurulun başkanı olarak atamalara ve yapılan haksızlıklar karşısında sessiz kalmayı bırakmasıdır.

Konu Ereğli hakemleri olunca cezaya düşürmek ve maç vermemek için elinden geleni yapanları da yaptıkları adaletsizlik karşısında Allah'a havale ediyorum. Kimseyi kırmak ya da zorda bırakmak gibi bir derdim olmadı, olmazda...

Ama artık adaletsizlik karşısında birilerinin sesi çıkması gerektiğine inanıyorum. Her zaman yanımızda olduğuna inandığım Zonguldak Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ümit Kaya'ya ve her zaman yanımda olan, beni destekleyenlere teşekkür ederim.

Bu sezon futbola dönüyorum. Seneye inşallah çok sevdiğim hakemliğe dönme arzusu ile Allah'a ısmarladık"