Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde doğan, anne-babası Kilimli'ye yaşayan 36 yaşındaki Dursun Türkan yıllar önce eşinden boşandıktan sonra nafaka ödemeye başladı. Şu anda Gebze'de yaşayan ve böbrek ameliyatı geçiren Dursun Türkan işsiz ve mağdur olarak yaşamını sürdürüyor.

Daha önce nafaka ödeyemediği için cezaevine girmek zorunda kalan Dursun Türkan'ın cezasını abisi Serkan Türkan ödemiş ve cezaevinden çıkmış.

BOŞANDIĞI EŞİ KIZINI GÖSTERMİYOR!

Boşandığı eşinden 1 kız çocuğu olan Dursun Türkan'a eski eşi çocuğunu göstermediği öğrenildi.

BÖBREK HASTASI ÇALIŞAMIYOR
Böbrek hastası olması nedeniyle ameliyat olan ve çalışamayan Dursun Türkan nafakasını ödeyemediği için tekrar ceza geldi. Dursun Türkan nafaka cezasını ödeyecek durumu olmadığı için tekrar ceza evine girecek.

ÖMÜR BOYU NAFAKA ÖDEYECEK
Nafaka ödeyecek durumu olmayan Dursun Türkan kendisi gibi nafaka mağduru olan Kastamonulu arkadaşı Mustafa Duman ise ses getirmek için Kastamonu'dan Ankara'ya yürümeye başladı. Seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak için Külliye'ye yürüyen Dursun Türkan ve Mustafa Duman hem nafaka için protesto, hem de ses getirmek istiyor.

Ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalan mağdurlar Cumhurbaşkanı'nın soruna el atmasını bekliyor.

"ÇOCUK MAL GİBİ HACİZLE ALINMASIN"

Dursun Türkan feryadını şu şekilde dile getirdi: "Sayın büyüklerimiz artık bu adaletsizliye son verilmesin istiyoruz. Nafakalar ve çocuk mal gibi hacizle alınmasın istemiyoruz. 6284 yasayı da istemiyoruz. Nafaka yüzünden yıllarımızı ceza evlerinde geçirmek istemiyoruz. Bizim tek istediklerimiz nafaka ve mal gibi çocuk hacizleri, kadın erkek eşit olmalıdır. Bunlara çözüm getirilmelidir. Yuvalar dağılıyor, ocaklar sönüyor. Türkiye'de en çok erkekler katlediliyor. Kadınlarınkisi az. Fakat biz kadın da ölmesin, erkekte ölmesin, aileler ve yuvalar dağılmasın istiyoruz"