Yer Altı Maden İşletmelerinde Meydana Gelen Maliyet Artışlarının Karşılanmasi Amacıyla Destek Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik yapılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayınlandı.

İşte o değişiklik:
"Yer Altı Maden İşletmelerinde Meydana Gelen Maliyet Artışlarının Karşılanmasi Amacıyla Destek Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe konulmasına, 3213 sayılı Maden Kanununun geçici 29'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.
YER ALTI MADEN İŞLETMELERİNDE MEYDANA GELEN MALİYET ARTIŞLARININ KARŞILANMASI AMACIYLA DESTEK VERİLMESİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR
MADDE 1- 24/3/2020 tarihli ve 2282 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Yer Altı Maden İşletmelerinde Meydana Gelen Maliyet Artışlarının Karşılanması Amacıyla Destek Verilmesine İlişkin Kararın 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (h) bendinde yer alan "Di: Da x (1-K₁)" ibaresi "D: Da x [1-(K/100)]" şeklinde ve (1) bendinde yer alan "D: Dax (1-K₁)" ibaresi "D: Da x [1-(K/100)]" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2- Aynı Kararın 6 ncı maddesinin;
a) Birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "c) İşletme ruhsat sahalarında; işletme güvenliği sağlanmış yer altı ocağında maden işletme faaliyetleri devam ederken, aynı işyeri numarası ile mevcut ocaktan bağımsız yeni bir yer altı kömür ocağı hazırlanması durumunda, Genel Müdürlükçe uygun bulunan hazırlık termin süresi sonuna kadar destek ödemesi yapılır. Ancak söz konusu termin süresinin 31/12/2021 tarihinden sonra bitmesi durumunda 31/12/2021 tarihine kadar destek ödemesi yapılır."
b) İkinci fıkrasının (b) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "3213 sayılı Kanun kapsamında, işletme projesine aykırı faaliyette bulunulduğunun tespit edilmesi nedeniyle işletme faaliyetlerinin durdurulması halinde işletmelerde faaliyetlerin durdurulması ile müsaade edildiği tarihe kadar veya daimi nezaretçi ataması olmadan çalışılmasının tespit edilmesi halinde ise daimi nezaretçi ataması yapılan tarihe kadar geçen sürede destek ödemesi yapılmaz."
c) İkinci fıkrasının (b) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (c) bendi eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.
"c) Adli ve idari makamlarca işletme faaliyetlerinin durdurulması söz konusu
olmaksızın, işletmeden kaynaklı nedenlerden dolayı üretim yapılmaması durumunda ilgili dönem için destek ödemesi yapılmaz."
MADDE 3- Aynı Kararın 8 inci maddesinin;
a) İkinci fıkrasında yer alan "31/12/2020" ibaresi "31/12/2021" şeklinde değiştirilmiştir. b) Üçüncü fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "31/12/2021 tarihinden önce rödövans sözleşme süresinin bitmesi durumunda, rödövans sözleşmesinin ilgili Kurum tarafindan uzatılması şartı ile bu işletmeler için 31/12/2021 tarihine kadar destek ödemesi yapılır."
MADDE 4- Bu Karar, 1/1/2021 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."