Zonguldaklı Yılmaz Ailesi'nin çocukları Onurcan Yılmaz, 31 yaşında doçentlik unvanını elde etti. 2012 lisans eğitimini tamamlayan Doç Dr. Onurcan Yılmaz, basamakları hızlı hızlı çıkarak önce bilim doktoru unvanını aldı sonra doçentlik unvanını aldı.

Doç. Dr. Onurcan Yılmaz kimdir?

Doç. Dr. Onurcan Yılmaz 1989 yılında Güler ve Mehmet Ramazan Yılmaz çiftinin tek çocuğu olarak Zonguldak'ta dünyaya geldi. Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nden (ZAAL) 2007 yılında mezun olduktan sonra, Yeditepe Üniversitesi'nde (2012) Psikoloji lisans eğitimini tamamladı. Daha sonrasında Boğaziçi Üniversitesi (2015) ve İstanbul Üniversitesi'nde (2015) Psikoloji alanında iki ayrı yüksek lisans derecesi aldı ve İstanbul Üniversitesi'nde aynı alanda doktora programını tamamlayarak Bilim Doktoru (PhD) ünvanını kazandı (2019). Yaklaşık 1,5 yıl sonra ise, 31 yaşında 'sosyal psikoloji' alanında Doçentlik ünvanını elde etti (2020).

Bilimsel çalışmaları 40'dan fazla uluslararası dergide yayımlanan Dr. Yılmaz 'Ahlaki Sezgiler Laboratuvarı'nın (MINT Lab, www.moralintuitionslab.com) yürütücüsüdür. Nobel Yayınevi tarafından yayımlanan 'Sağcılığın ve Solculuğun Psikolojisi: Farklı Dünyaların İnsanları' isimli kitabın ise eşyazarıdır. Aynı zamanda 'Judgment and Decision Making' dergisinin danışman editörlerinden birisidir. Dr. Yılmaz boş zamanlarında şiir yazmaktadır. Şiirleri 'Varlık', 'Bireylikler', 'Lirik', 'Koridor' gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı.