Zonguldaklı gazeteci Cem Küçük ve Aslı Hünel'in TGRT kanalında bu sabah yayınlanan "Günaydın Türkiye" programında Zonguldak'ın meşhur kestane ve kestane balı tanıtıldı. Ayrıca Cem Küçük ve Aslı Hünel'e 67 numaralı Kilimli Belediyespor forması hediye edildi.

TGRT'de Zonguldaklı gazeteci Cem Küçük ve Aslı Hünel'in sunduğu "Günaydın Türkiye" programında dün Gökçebey ilçesinde yaşayan el sanatları ustası 69 yaşındaki Cevdet Aydemir'in yaptığı ahşap evler ile manda yoğurdu tanıtıldı. Gökçebey ve Çaycumaspor formaları da hediye edildi. Bugün sabahki programda ise kestane ve kestane balı tanıtıldı. Programda, Cem Küçük ve Aslı Hünel yazılı 67 sırt numaralı Kilimli Belediyespor formaları da hediye edildi.

Programda konuşan Cem Küçük, "Kilimli Belediyespor formalarını gösterelim. 67 sırt numaralı Cem Küçük ve Aslı Hünel formaları. Ben aslen Zonguldak doğumluyum. Şuan burada kestane ve kestane balı var. Türkiye'de en iyi kestane Zonguldak'ta olur. Ben küçükken çok toplardım. Biz genelde çiğ yiyoruz. Ama haşlaması daha iyi. Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Bölüm Mahallesi'nden iş insanı Mesut Şalvarcıoğlu, bizim yöremizin meşhur kestanesini ve kestane balını bizlere hediye olarak gönderdi. Kilimlispor'un da forması geldi. Kestane şekeri çok güzel ve neden kestane şekeri Kilimli'de üretilmesin. Burada kestane şekeri üretilebilir. Bunlara aracı olanlara çok teşekkür ederim" dedi.

Aslı Hünel ise yaptığı konuşmasında, "Beni de yarı Zonguldaklı yaptın yani. Kestane balı muhteşem. Kestane muhteşem. Kestane şekerini balla yapsalar nasıl olur acaba? Daha doğal olmaz mı? Böyle bir fikir olsun" diye öneride bulundu.