Bartın ve Karabük’ün il olmasıyla TRT THM Repertuvarında Zonguldak’ın 4 türküsü kaldığını ve yaptıkları derleme çalışmalarıyla bu sayıyı artırdıklarını ifade eden Uzundal, “Türküler bir toplumun yaşayan hafızasıdır. Ortaya çıktığı yörenin en önemli tarihi ve sosyo-kültürel zenginliğidir” dedi. Mutsafa Uzundal açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Kurul olarak yöremizden derlediğimiz; Gelen Atlı Candarma (Oğuzhan Köyü-TRT Rep. No:5588), Bir Daracık Pencere (Başlarkadı Köyü-TRT Rep. No: 5581), Derelerde Taş mı Olur (Karadere Köyü-TRT Rep. No:5582), İstanbul Hocaları- (Bakırcılar Köyü- TRT Rep. No: 5583), Bir Evler Yaptırdım (Hışıroğlu Köyü- TRT Rep. No: 5584), Yüksek Minareden Attım Ben Bir Taş (Devrek Merkez-TRT Rep. No: 5585), Atım Var Ala Bula (Adatepe Köyü- TRT Rep. No:5593), Cici Çorabım Cici (Devrek Merkez- TRT Rep. No:5594), Zonguldak'ın Treni (Bakırcılar Köyü- TRT Rep. No:5586), Hastayım Ata Binemem-Güney Köyü- TRT Rep. No:5596) ve Çam Dibinde Yatan Ayşem (Mekekler Köyü- TRT Rep. No:5595) adlı türkülerimiz TRT Repertuvar kurulundan geçerek kayıt numaraları aldı.
Yine, TRT Repertuvarında 727 kayıt nolu yöresi ‘Bolu’ olarak yer alan Devrek türküsü ‘Kiraz Aldım Dikmeden / Tombulacık Halimem’i de yaptığımız itirazlar sonucunda 72 yıl sonra yöresinin ‘Devrek’ olarak kayda geçmesini sağladık.”
Uzundal, TRT THM Repertuvarında Zonguldak’ın daha önce de; Gidiyom Gidemiyom-(Çaycuma / TRT Rep. No:1702), Karadır Kaşların Ferman Yazdırır- (Zonguldak / TRT Rep. No:2610), Kestaneci Köyünden Abalı da Köyüne- (Ereğli / TRT Rep. No:3679) ve Harman Vakti Kuralım Biz Çekeği- (Ereğli / TRT Rep. No:4341) adlı türkülerinin bulunduğunu anımsattı.
Hali hazırda Zonguldak’ın TRT THM Repertuvarında 16 türküsün bulunduğunu belirten Mustafa Uzundal, “Kurul olarak bölgemizden yeni türkü derleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkülerimizi gün yüzüne çıkararak gelecek kuşaklarımıza aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.