-ÖZEL İÇERİK-

İlk plazma bağışçısı konuştu; 'İhtiyaç olursa yine bağış yapacağım'
Zonguldak'ta Corona Virüs tedavisi için ilk plazma bağışını yapan Serdar Keskin Pusula' ya konuştu. Plazmalardan biri Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Ömer Ay'a, diğeri Kilimli eski Belediye Meclis Üyesi Fevzi Bekar'ın kardeşi Şenol Bekar'a nakil edilmişti.
Bir pastanede çalışan 40 yaşındaki 2 çocuk babası Serdar Keskin bağışının iki kişinin tedavisine destek olduğunu söyleyerek yine bağış yapmak istediğini söyledi. Corona Virüs sürecini de anlatan Keskin; " 30 Mart tarihinde yüksek ateş şikayeti ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Çekilen tomografinin ardından Corona Virüs şüphesi ile hastaneye yatırıldım. Doktorlar 2 gün sonra testimin pozitif çıktığını söylediler. Hemen ilaç tedavisine başlandı. 3 gün ateş ile savaştım. 5'nci gün yapılan testimin negatif çıkması ile 6'ncı gün taburcu edildim. Eve geldikten sonra bir tanıdığım beni arayarak erkek bir hastaya acil plazma ihtiyacı duyulduğunu söyledi. Bir insanın sağlığı söz konusu olduğu için hiç tereddüt etmeden kabul ettim.
BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine giderek bağışımı yaptım. Evdeki karantina sürecinden sonra tekrar işimin başına döndüm" diye konuştu.
Bu süreçte insanların birbirine destek olması için plazma bağışı yapmalarını öneren Serdar Keskin; " Bağışın hiç bir zorluğu yok. Tüm işlemler bir saat içinde tamamlanıyor. Hayat kurtarmak söz konusu olduğu takdirde ben yine bağış yaparım, yapmak da istiyorum" dedi.
Serdar Keskin kendisine teklif geldiğince kime bağış yapacağını bilmediğini ifade ederek verdiği plazmaların birinin Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Ömer Ay'a, diğerinin hayatını kaybeden Kilimli eski Belediye Meclis Üyesi Fevzi Bekar'ın kardeşi Şenol Bekar'a verildiğini sonradan öğrendiğini ifade etti.