Yarım kg Pırasa,

2 soğan,

2 su bardağı pirinç,

50 gram kuş üzümü,

2 yemek kaşığı tereyağı,

Yarım demet maydanoz,

Alabildiği kadar su,

Bir çay kaşığı tuz,

Bir çay kaşığı karabiber.

Pırasa Dolması Nasıl Hazırlanır?

Pırasaları dört parmak boyunda kesin.

Tencereye pırasaları koyup kendi seviyesine kadar su ekleyip haşlayın.

Pırasalar fazla erimeden ocaktan alıp suyunu süzüp soğumaya bırakın.

Kızgın bir tavaya yağ ekleyerek soğanları kavurun daha sonra pirinç, maydanoz, tuz, Karabiners ve suyu ekleyip karıştırın.

Suyu çekene kadar demlendirip ılımasını bekleyin.

Ilınan iç harcı pırasaların içine doldurarak tencereye dizin.

Saramadığınız pırasaları en üst kata bir sıra halinde dizebilirsiniz.

Daha sonra kaynattığınız suyu üzerine geçmeyecek kadar ekleyerek kısık ateşte 30 dakika pişirini.

Gelenekleri Yaşatalım Unutulmasın.

Zonguldak Tarih