Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM'nin 2021 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Corona Virüsün meslek hastalığı olması yönünde kanun teklifi verdi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Ünal Demirtaş, Sağlık Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu'nda Covid-19'un sağlık çalışanları açısından meslek hastalığı sayılması ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin verdiği Kanun teklifini hatırlatarak; "Biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, Covid -19'un meslek hastalığı kabul edilmesi için bir kanun teklifi verdik. Kanun teklifimizin parlamentoda temsil edilen tüm siyasi partilerce kabul edilmesi sağlık çalışanlarına verdiğimiz önemi ve değeri gösterecektir. Ak Parti Grubunun ve Mecliste bulunan tüm siyasi partilerin bu kanun teklifini ivedilikle kabul etmesi halinde sağlık çalışanlarına büyük bir destek ve moral verilecektir" dedi.

Covid-19'un sağlık çalışanları açısından meslek hastalığı olarak kabul edilmesi teklifini olumlu bulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Meslektaşlarım görevi başında Covid-19'a yakalanmasının meslek hastalığı olarak kabul edilmesinden ve kaybettiklerimizin şehit statüsünde sayılmasından Bakan olarak memnuniyet duyarım" dedi.