Zonguldak'ın yıllardır büyük eksiği olan Zonguldak lobisi Ankara'da buluştu.

Sadece Zonguldaklıların bulunduğu iftar masasında kentin gelişmesine fayda katacak konular üzerine konuşmalar yapıldı.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Ankara Sosyal Tesisleri'nde yapılan iftara; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, HSK Üyesi Ergun Şahin, Orman Mühendisi Mevlüt Akan, İş insanı Oğuz Turhan, Doç.Dr. Gaye Baycık, Samsung Tel. Ankara Bölge Müdürü Emre Makara, AKP MKYK Üyesi Dilek Kaya, MEB Daire Başkanı Aykut Bal, Sağlık Bakanlığı Eski Genel Müdür Yardımcısı Emel Narin, Müteşebbis Hasan Yaman, Dernek Onursal Başkanı Şerafettin Üstünkol, MEB Şube Müdürü Kadir KAPLAn, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş ve Çaycuma ve Köylerine Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu katıldı.

Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı Nuri Özbek, yemek sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Mübarek ramazan ayı sebebi ile düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğinde bir aradayız. Ramazanınız mübarek, tutuğunuz oruç ve ibadetler kabul olsun. Her biri ayrı bir değer ve ortak paydası Zonguldak olan kıymetli dostlar bizler birlikte daha güzeliz, daha mutluyuz, daha güçlüyüz. Vekillerimiz ne kadar güçlüyse bizler de o kadar güçlüyüz, karar alma mekanizmalarında ve bürokraside ne kadar çok temsilcimiz varsa bizler o kadar çok güçlüyüz. Bu gücü daha da arttırmak için Zonguldaklılık bağını daha da kuvvetlendirmek ve çeşitli etkinliklerle daha fazla bir araya gelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Zonguldak ve bölge olarak bizlerin ensemizi karartmak için hiçbir sebebimiz yok; onurlu olmak içinse çok sebebimiz var. Çünkü Zonguldak ve bölgesi ürettiği kömür, enerji, demir çelik ile tarım, gıda ve orman ürünleriyle, inşallah üreteceği doğalgaz ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türkiye ekonomisine katma değer üretmeye yani katkıda bulunmaya devam edecektir. Zonguldak hiçbir zaman Türkiye ekonomisine yük olmamıştır. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ili olma unvanını taşıyan ilimizin ekonomimize katkısı her zaman büyük olmuştur.
Yani Zonguldak özgül ağırlığı büyük bir ildir. Sadece ekonomik olarak değil, yetiştirdiği insan kaynağı bakımından ve kültürel bakımdan da Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ildir. Tüm bu sebeplerden dolayı diyorum ki Zonguldak merkezde ve karar alma mekanizmalarında nitelik ve nicelik olarak daha çok insanımızla temsil edilmelidir. Bu konuda mütevazı olmamak lazım. Bunu insanımız ve Zonguldak'ımız hak ediyor.
İlimizin hak ettiklerini alabilmesinin yolu daha organize olup, birlik beraberlik içinde güçlü bir lobi oluşturmaktan geçmektedir. Bu konuda öncelikle milletvekillerimize ve bizlere ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Biz Zonguldaklıları ve bölgemizi çok heyecanlandıran Türkiye'nin en önemli yatırımlarından ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan Filyos Projesi'nde bölge olarak bazı şeyleri kaçırmamamız gerektiği düşüncesindeyiz. Demir yolu, kara yolu, deniz yolu ve hava yolu ile Ankara ve İstanbul'a yakınlığı ile yatırım bakımından birçok avantajları olan ilimizin göç veren değil, göç alan; gençlerimizin doğdukları yerde iş ve aş bulabilecekleri ve mutlu olabilecekleri bir il durumuna gelmemiz için güç ve gönül birliği içinde olmak temennisi ile en derin saygılarımı sunuyorum. Meclis Başkanımız Sayın Köksal Toptan, Adalet Bakan Yardımcımız Hasan Yılmaz, Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz da burada olmayı çok arzu etmelerine rağmen daha önceden yapılmış programları sebebiyle aramızda olamadılar. Katılanlara teşekkür ediyorum."