Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Filyos Limanı yapılıyor diye Zonguldak Limanının kapatılmasına karşı olduklarını belirtti.

Her iki limanın da işlevinin ayrı olduğunu belirten Milletvekili Demirtaş "Filyos Limanı Zonguldak limanının alternatifi değildir" dedi.

Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP'nin Ekonomi Masası'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Filyos Limanı Zonguldak Limanı'nın alternatifi değildir. Her ikisinin de işlevi birbirinden farklıdır. Farklı fonksiyonları vardır. Filyos Limanı 3 projeyi içinde barındırıyor. Limanla birlikte endüstri bölgesi, arkasındaki serbest bölge ve en sonda doğalgazın karaya çıktığı yer olarak belirlenmiş durumda. Dolayısıyla Zonguldak Limanı'nın faaliyetlerini Filyos'ta gerçekleştirmek mümkün değildir. Filyos limanı Zonguldak limanının alternatifi değildir. Bizim Zonguldak limanının kapatılmasına müsaade etmemiz mümkün değildir. Zonguldak limanı iyileştirilebilir ya da yeni yatırımlar yapılabilir. Zonguldak limanının iyileştirebilmesi ya da kapasitesinin artırılabilmesi konusunda iktidarla ne gerekiyorsa bunları yerine getireceğiz. Filyos projesi bir milli projedir."