İl Jandarma Komutanlığı Valilik ziyareti sonrasında Valilik önünde tören düzenledi. Valilik önündeki törene; Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Karadeniz Bölge Komutanı Niyazi Uğur, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Murat Pulat, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, İYİ Parti İl Başkan vekili Ekrem Güllüdağ, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı ve MYK üyesi Merve Kır, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç'ın günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması şöyle:

Zonguldak İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, "Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 183.yıl dönümünü gururla kutlamanın Onur mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 183 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin Engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin Bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzenini sağlanmasıba yönelik hizmetleri ile ulusumuzun her zaman taktiyini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı Personeli olarak Bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararındayız. Türk milletinin sonsuz ve güvenliğine Mazhar olmayı başaran, yaşamın her anında, ülkemizin her noktasına gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızs hizmet etti ve bundan sonra da hizmet etmeye devam edecektir."

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise konuşmasında şunları söyledi:
"Yurdumuzun her bir köşesinde devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, birlik ve beraberliğimizi tehdidine yönelen yıkıcı ve bölücü faaliyetlerin bertaraf edilmesinde Jandarma Teşkilatımızın gösterdiği başarı ve üstün operasyon kabiliyeti bizlere gurur kaynağı olmaktadır.
Jandarma Teşkilatımız iyi yetişmiş, eğitimli, donanımlı kadrosu ile savunma sanayimizce başarıyla gerçekleştirilen atılım ve milli teknolojik hamlelerle de teknik ve fiziki kapasitesini artırmış, geliştirmiş, benzerleri içerisinde saygın ve lider konuma yükselmiştir.
Aziz milletimize gurur ve güven veren Jandarma, görevini Anayasa ve yasalara bağlılıkla, evrensel insan hakları kurallarına saygı çerçevesinde yürütmekte, emniyet, asayiş ve terörle mücadelede olduğu gibi doğal afetlerde ve yardıma ihtiyaç duyduğumuz her an hep yanımızda olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Jandarma Teşkilatımızın 183. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevleri esnasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, kahraman gazilerimizi gönül borcu ile anıyor, özveri ve fedakarlıkla yürüttükleri görevlerinde başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından Valilk önünde Jandarma Komutanlığı'nın stantları açıldı. Halk oyunları gösterisi ve Jandarma motorize ekibinin gösterileri yapıldı.
Ayrıca okullar arası Jandarma konulu yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.