Zonguldak'ta da yapılan yürüyüş, Madenci Anıtı önünden başlayarak Valilik önüne kadar devam etti. Yürüyüş esnasında bürokrat, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri kol kola kenetlenerek yürüdüler.

Yürüyüş etkinliğine, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk, İl Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Yüksel, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Erdal Yılmaz, Fatih Karaarslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, İYİ Parti il Başkan Yardımcısı Ekrem Güllüdağ, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, daire müdürleri, Huzurevi sakinleri ve öğrenciler katıldı.
Yürüyüş sonrası Valilik önünde saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Protokol konuşmalarının ardından fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Vekili Veli Köktürk'ün açılış konuşm

ası şöyle:

"Tarihin ilk yıllarından itibaren güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafız etmiştir.

Geleceğimizin mimari olacak yeni nesiller ancak mutlu ve huzurlu bir aile ortamında yetişebilir.

Bu yönüyle aile kurumunun devamlılığı aydınlık geleceğimizin teminatı'dır.

Günümüz bilişim teknolojilerinin başdöndürücü, gelişimi, aile kavramının önemini daha çok ortaya çıkarmaktadır.

Kalabalıklar arasında teknolojinin Yalnızlaştırdığı bireyler mutsuz toplumlar oluşturmaktadır.

Bu kapsamda " Aile içi iletişim" kemeri üzerinde çok yönlü eğitim faaliyetleri yürütülmektedir.

Müdürlüğümüz bünyesinde 580 personelimiz ile 675 Çocuk, genç, engelli, Kadın ve yaşlı bireye yatılı bakımında hizmet etmekteyiz.

Müdürlük olarak dolaylı olarak 12.000 kişiye hizmet etmekteyiz" dedi.