Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) düzenlenen panele; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri İrfan Önal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Murat Cüntay, kurum ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Panele konuşmacı olarak; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri İrfan Önal, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, Emekli Maden Mühendisi ve Tarih Araştırmacısı Ekrem Murat Zaman, Jeopark Müdürü Gülsüm Yılmaz, Turizm Platformu Başkanı Muhammet Murat Cüntay katıldı.

Gülsüm Yılmaz, Jeopark turizmi hakkında bilgi vererek "Zonguldak kömür Jeopark kömür rezervlerinin olduğu 50'nin üzerinde karstik mağara ve jeolijik oluşumlar dikkat çekmekte. ilimizde UNESCO küresel jeopark alanı da dahil olmak üzere 2018 yılından itibaren bir takım çalışmalar yapıldı, başlatıldı. Bu kapsamda gerçekleşen BAKKA tarafından desteklenen İl Özel İdaresi'nin başvuru sahibi olduğu turizm amaçlı kullanılmasına yönelik altyapı çalışması geliştirildi" dedi.