Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'a 2. Tıbbi Onkoloji Uzman kadrosunun açıldığını duyurdu.

Deniz Yavuzyılmaz, ay sonunda gerçekleşmesi beklenen atamanın haberini, "Zonguldak'a müjdeler olsun! Hep birlikte çok mücadele verdik" şeklinde duyurdu.
Deniz Yavuzyılmaz'ın paylaşımı şöyle:
"Zonguldak'a müjdeler olsun!
Hep birlikte çok mücadele verdik. Bugün itibariyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne yeni bir 'tıbbi onkolog' daha atanabilmesi için kadro açıldı.
3 Mart'ta yapılacak 103. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasıyla bu kadroya tıbbi onkolog ataması yapılmış olacak. Hangi doktorun atanacağı ise önümüzdeki hafta kurayla belirleniyor.
Çok geç de olsa, zor da olsa ikinci tıbbi onkologumuzu getiriyoruz! Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Diğer eksik branşlar için de mücadelemizi sürdürüyoruz!"
3 Mart'ta yapışacak kurada ataması yapılacak onkolog büyük bir umutla bekleniyor.

Ne olmuştu?

2021 yılının Nisan ayında Zonguldak'ta görev yapmakta olan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Engin'in istifa etmesiyle, il genelinde kadrolu medikal onkoloji uzmanı kalmamış, bu durum kanser hastalarının tedavilerinde büyük aksaklıklara neden olmuştu.
Yavuzyılmaz, istifanın hemen ardından hastaların mağduriyeti TBMM gündemine taşımış Sağlık Bakanlığına 'eksikliği acil olarak giderin' çağrısında bulunmuştu.
Milletvekilinin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmenin ardından 2021 yılı Ağustos ayında Zonguldak'a Tıbbi Onkoloji Uzmanı. Dr. Metin Pehlivan atanmış olsa da Yavuzyılmaz, ikinci onkoloğun atanması için Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ve birçok platformda girişimlerde bulunmuş, konuyu ulusal basına taşıyarak kanser hastası ve yakınlarının sesinin daha fazla duyulmasını sağlamıştı.