Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil, doğalgazın Zonguldak'ta bulunmasının mutlaka kente bir katkı sağlaması gerektiğini söyledi.
Geçtiğimiz Cuma günü Filyos'a gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz alt yapı çalışmaları ile ilgili liman inşaatı bölgesinde incelemelerde bulunmuştu.
Doğalgazın Zonguldak'ta bulunmasının ilk olarak Zonguldak'a fayda sağlaması gerektiğini vurgulayan Başkan Yeşil 'Çünkü Zonguldak çok bedeller ödedi" dedi.
Başkan Yeşil konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.
'Filyos ta bir dizi çalışmalar olduğu söylendi. Doğal gazın Zonguldak açıklarında bulunması ilimiz adına sevindirici bir olay.
Bunu Zonguldak adına ve çıkarları adına değerlendirmek lazım. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri TTK adı altında çıkartılan Taşkömürü Türkiye'ye verdiği katkı ortadadır. Ancak biz çok büyük bedeller ödedik.
Yerin altındaki cevheri yeryüzüne çıkartıp ekonomiye katma anlamında ülkenin o zor günlerinde millete faydalı olma adına büyük bedeller ödedik.
Taşkömürünün dışında doğalgazında bölgemizde çıkması Zonguldak ve ülkemiz için sevindirici bir haber. Bizim temennimiz bu doğal gazın Zonguldak üzerinden ülkeye dağıtılması konusunda bir açıklamamız vardı. Bunu tekrar yeniliyorum.
Sadece sendikamızla ilgili değil siyaset ve sivil toplum Örgütleriyle ve halklar bunu takip etmeliyiz. Çok bedeller Ödemiş Zonguldak'ınbunu hak ettiğini düşünüyorum. Ekonomi ve bölge adına çok sevindirici bir olay. Bunu yerli, milli üretim adına yapılacak her işe destek vereceğimizi ve bu işlerin içinde olacağımızı belirtiyoruz.
Zonguldak için yapılacak yerli ve milli üretim çalışmaları çalışmalarında Ülkemizin yanında olacağız."